6. november 2010

Pokaalikas toorjuustukreemi, kreemlikööri ja kevadlille küpsistega

/Prindi retsept/

Nagu kiuste ärkab laps vabal hommikul, siis kui saaks magada, liiga vara. Minu tegemised pidi algama koos hommikuse kohviga kell 7.10. Täpselt tund aega varem oli laps üleval ning esitas juba oma nõudmisi. Tegingi suure tassi kohvi, panin ahju ööseks kerkima jäetud leivad ning valmistasin traisioonilist hommikuputru.... ja siis veel natuke blogimist. Magustoit ehk lühidalt pokaalikas, natuke patune magustoit toorjuustu ja nostalgiliste küpsiste ning õige pisikese likööri lisandiga.


neljale

150 g toorjuustu
400 gkohupiimapastat (vanilliga)

7-8 tl suhkrut
4 sl Vana Tallinna kreemlikööri

125 g kevadlille küpsiseid
50 g tumedat riivitud šokolaadi

Sega omavahel toasoe toorjuust ja kohupiim, sega sisse suhkur ja liköör. Võta neli pokaali ning pane supilusikatäis valmistatud kreemist igasse pokaali. Jaota pooled küpsistest pokaalidesse (küpsised jäta terveks). Riivi peale pool šokolaadi koguest. Seejärel korda tegevust uuesti – lusikatäis kreemi, selle peale järelejäänud küpsised ning riivitud šokolaad. Kõige peale pane ülejäänud kreem. Aseta külmkappi vähemalt vähemalt paariks tunniks maitsestuma. Seejärel kaunista riivitud šokolaadiga.

1 kommentaar :

  1. Esmapilgul mõtlesin: hmm, poolkaalikas likööri ja küpsistega, see võib omapärane olla. Aga kas poolkaalikas on samasugune nagu tavaline kaalikas..:D?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails