27. september 2010

Kihiline kausikook

/Prindi retsept/

Siin ma nüüd olen, istun arvuti taga ja mõtlen mis ajast on minu elektrooniline köögikaal muutunud mulle elutähtsaks osaks? Nimelt hakkas seesama asjalik kaal juba eile veidikene patareide tühjenemisest märku andma ning täna ei tööta see sootuks mitte. Ilma selleta jäid aga täna pooled tegemised/kokkamised tegemata, pole kaalu, pole küpsetamist. uute retseptide tarbeks.....homme kindlasti patareide jahile. Praegu aga üks ilmatuma mahlane kausikook, milles sisaldub karamellikreem tekitab lausa sõltuvust.


Biskviittainas:
3 muna

1,5 dl suhkrut

1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

100 g hapukoort

800 g kohupiimapastat
200 ml rõõska koort (35%)
125 g suhkrut

250 g karamellikastet (valmistoode, poes šokolaadikastmeriiulil)
1,5 dl kanget kohvi
1 sl amarettot


Biskviidi valmistamiseks klopi mikseriga munad suhkruga kõvaks vahuks. Sega omavahel kuivad ained ning sega ettevaatlikult juurde muna-vahule. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (23,5x36cm) ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Puista lauale tuhksuhkrut ning kummuta küpsenud biskviitpõhi selle peale. Veidi jahtunud biskviit lõika kuubikuteks

Vahusta rõõsk koor. Seejärel sega kokku hapukoore, kohupiima ja suhkruga. Sega omavahel kohv ja amaretto.

Aseta läbipaistva vormi põhja 1/3 biskviidi kuubikutest. Immuta kohvivedelikuga. Selle peale pane 1/3 karamellikastet ning siis 1/3 kohupiima-vahukooresegu. Korda sellist kihiti ladumist veel kaks korda. Pealmiseks kihiks peab jääma kohupiimasegu. Aseta kauss külmkappi maitsestuma ca 6ks tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista.

8 kommentaari :

  1. Olen tihti midagi taolist teinud - kui on vaja midagi kiiresti ja küpsetada ei saa. Ma olen laisk ja ostan valmis biskviidi pöhja. Olen ka keeksiga teinud. Mina kasutan ainult vahukoort ja kohupiima ja kihtide vahele panen maasikaid vöi vaarikaid (vöi talvel muid külmutatuid marju). Ja peale praen ma mandlilaaste suhkruga. Ükskord polnud mul neid kodus ja praadisin kaerahelbeid suhkruga. Oli ka päris huvitav!

    VastaKustuta
  2. röstitud kaerahelbed on ka minu hädaabinõu, kui miski muuga kaunistada ei ole:)

    VastaKustuta
  3. Taaskord väga tore magustoit, kohv ja amaretto tasakaalustasid magusat kastet ideaalselt.
    Tegelikult olin ma selle karamellkastmega täitsa hädas. Käisin selveris ja seal oli ainult 1 selline suur, peaaegu kilone "ämber" karamellkreemi nime all. Niisama proovides oli ta veits keemia maitsega, aga hiljem magustoidu sees ei saanud aru. Kas sul oli samasugune karamellkaste?

    VastaKustuta
  4. Minul on kodus olemas nii see purk, kui ka selline tuubis karamellikreem/kaste.

    VastaKustuta
  5. Ragne, proovi hoopis ise karamellkastet valmistada. Selle retsepti järgi tuleb imehea karamellkaste/kreem : http://kokkamas95.blogspot.com/2010/09/karamellkaste.html
    Ise ma polegi kunagi kausikooki teinud, peab ära proovima selle retsepti, sest see tundub nii hea, eriti kui täidisesse panna endatehtud karamellkastet. :)

    VastaKustuta
  6. jah, tegelikult viimasel ajal teen minagi kastme ise. Olen sellesse kooki teinud nii karamellikastet, kui ka šokolaadikastet..hea-hea-hea:)

    VastaKustuta
  7. Kas terved 3 muna või muna valge? Munavalgest justkui tehakse biskviiti?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails