17. mai 2010

Lihtne vahukooretort

Lihtsalt võrratu nädalavahetus oli. Uskumatult ilusad ilmad ning tegusad vabad päevad (eriti teen endale pai maitsetaimepeenra korrastamise ning pidevalt edasi lükatud akende pesu eest). Laupäeval siblisin hommikul vara juba taeva all paistva päikesega turule. Tekkis justkui südasuvine tunne - turg oli rahvast pungil ning ka maitsetaimede-, istikute- ja lillede müüjaid. samuti kenasti kõik vabad turukohad hõivanud. Täitsin oma turukorvi erinevate maitsetaimedega, lisaks veel mõned rabarberid, kimbuke rediseid ning maasikaid. Need viimased küll Hispaania toodang, kuid maitsevad nii päriselt. Nendel viimastel päevadel polegi justkui õieti arvuti taha pääsenud ning viimane blogipostitud oli ka ju tegelikult üsna ammu. Vaatamata sellele olen koogikesi küpsetanud ja katsetanud usinasti. Seda eelkõige ühe eelseisva projekti raames, tänu millele väljus nädalavahetuse koogirallist üsna mitu võitjat ja uut lemmikut. Järgnevalt aga üks tagasihoidlik ja ilmatuma kerge koogike, mis kunagi alt ei vea. Kaunistuseks peal needsamad turult soetatud päris-maitsega-maasikad.


1 biskviitpõhi
4 dl vahukoort

200 g kohupiimapastat

2 tl vanillisuhkrut
5 sl suhkrut
piima (immutamiseks)
maasikaid (kaunistuseks)

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Seejärel sega sisse kohupiim ja suhkrud. Lõika biskviitpõhi pooleks, immuta alumist põhja piimaga ning kata vahukoore-seguga. Aseta peale teine biskviit ning immuta ka seda piimaga. Kata kook pealt ja äärtest ülejäänud vahukooreseguga. Kaunista poolitatud maasikatega.


4 kommentaari :

  1. See on meie perekonnapidude kohustuslik kook. Ainult teeme ilma kohupiimata, sest seltskonnas on üks kohupiimapõlgur.

    VastaKustuta
  2. Ragne, lepime nüüd kokku, et võtad järgmine kord minu juurest rabarberit, mitte ei osta seda turult :)

    VastaKustuta
  3. Kui muidu tahaks tordi kohta ilus öelda, siis see on hoopis armas :) Ja need lihtsad tordid on ikka alati kõige kõige maitsvamad.

    VastaKustuta
  4. Tullia - vaid vahukoorega tuleb ka see kook hea, ehtne klassika, nida mäletan ajast kui ema seda tegi. Ja kui keegi veel Soomes käis, kuhjati see maitsev tordike soomest toodud toorete kiivilõikudega üle:D

    Vivian - nii armas Sinust. Ma nüüd usun aga et kohe-kohe mul aias ka need rabarberihakatised valmis. Lepime hoopis millalgi järgmise kokkusaamise kokku;)

    Koopatibi - nagu ikka õige tõde, lihtsuse on võlu:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails