15. veebruar 2010

Vastlakuklid, seltsiks maasikad

/Prindi retsept/

No nii, homme ongi vastlad. Eelnevas postituses mainisin, et lihtsalt ei suutnud enam oodata ning valmistasin juba pühapäeval vastlakukleid... nii head olid. Nädalavahetusest algab tegelikult nä vastlakukli ralli, sest täna pistsin veel ühe kuklikese õhtuooteks kõhtu, homme pean kindlasti neid maitsma ning ka ühisel vastlapäeva üritusel töökaaslastega on vastlakuklid menüüs. Mul on ausalt öeldes tõsine nõrkus suurte pontsakate vahukoorest tulvil vastlakuklite vastu...siin siis retsept (vajadusel suurenda täidise kogust).. Otsustusvõimetuna, ei suutnud ma otsustada kas peidan kuklitesse traditsioonilist pohlamoosi või suvel korjatud maasikaid. Lõpuks otsustasin viimaste kasuks....õigesti tegin! Kusjuures, kui vähegi aega ja viitsimist, siis meisterdage vastlakuklid ise. Oma kätega ja oma ahjus küpsenud kuklid on ikka kõige kõige paremad!

8 tk

3 dl leiget piima

25 g pärmi
9 dl jahu

1 dl suhkrut
1 tl soola

0,5 tl kardemoni
1 riivitud sidruni koor

0,5 lahtiklopitud muna (ülejäänud peale määrimiseks)
100 g sulatatud ja jahutatud võid

Täidis:
maasikaid
1 pk (200ml) rõõska koort (35%)
2 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut
tuhksuhkrut kaunistuseks


Sulata leiges piimas pärm, lisa 4 dl jahu ja sega ühtlaseks massiks. Kata rätikuga ja lase pool tundi soojas kohas kerkida. Seejärel lisa suhkur, sool kardemon, riivitud sidruni koor ja pool muna. Lisa pidevalt sõtkudes juurde ülejäänud jahu (5dl). Kõige lõpuks lisa taignale sulatatud või. Sõtku ühtlaseks (tainas peab lööma käte küljest lahti ja jääma ilus läikiv). Lase taignal uuesti ca 30 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.

Kerkinud tainas jaga kaheksaks osaks ning vormi peopesade vahel pisikesed pallikesed. Pane ahjuplaadile ning lase enne ahju panemist 15 minutit kerkida. Seejärel pintselda kuklid üle munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.

Täidise jaoks vahusta rõõsk koor. Vahustamise lõpu poole lisa suhkrud ning vahusta tugevaks vahuks. Lõika küpsenud kuklitel müts pealt ära uurista veidi saia sisu välja ning pista uuristatud aukudesse mõned sulanud maasikad (eeldades, et kasutad külmutatud marju:)) Kata pealt vahukoorega ning aseta müts uuesti peale. Kaunistamiseks puista kuklid üle tuhksuhkruga!


8 kommentaari :

  1. Milline perfektne vahukooretäidis! :)
    Pikka liugu Sulle, Ragne!

    VastaKustuta
  2. Isuäratavad.... ma just hakkan vastlakukli tainas tegema....

    VastaKustuta
  3. Need näevad nii täiuslikud välja. Mulgi taigen kerkimas.Ilusat pikka luigu.

    VastaKustuta
  4. Pikka liugu ja maitsvaid elamusi Vastlapäeval minugi poolt:)

    VastaKustuta
  5. superhead kuklid !!! Panin mehe tainast sõtkuma ja küll ta kirus, et liiga paks ja liiga paks, aga see, mis lõpuks ahjust välja tuli, oli küll justkui pildiraamatus :D aitäh

    VastaKustuta
  6. Suurepärane taigen, ilusad ja maitsvad kuklid tulid. Tänan! Erinev sai niipalju, et täitsin kuklid punasesõstra toormoosiga. Nämm!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea kuulda:)
      Sõstramoos andis kindlasti meeldivalt hapukust!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails