2. jaanuar 2010

Piparkoogikirju Kirju Koer

/Prindi retsept/

Postitan ruttu selle maitsva maiuse enne kui jõulud mööda saavad ning jaanipäeva hõrgutised võimust võtavad...Kui teil peaks veel kuskil laua peal kausikeses piparkooke leiduma, siis soovitan vaadata seda retsepti, mis ilmus ka minu jõulusoovituste artiklis vahetult enne jõule (19.12.09) Pärnu Postimehes (vt ka peekoni-juustustruudlit). Pean tunnistama, et kõik piparkoogikorvid on meil kõik tühjaks söödud. Külmkapist piilub aga vastu mõnus pätsike piparkoogitainast, mille kavatsen tuleval nädalal ära kasutada. Piparkooke ma neist ei tee, küll aga miskit muud väga, väga maitsvat:)


360 g piparkooke
1 sl suhkrut

2 sl kakaod, magustamata
1 tl kaneeli
150 g marmelaadikomme
125 g võid, sulatatuna

4 sl hapukoort
2 sl rummi

Purusta piparkoogid peeneks. Sega sisse suhkur, kakao, kaneel ja hakitud marmelaadikommid. Seejärel lisa sulatatud või, hapukoor ja rumm ning sega kõik korralikult läbi. Pane segu toidukilele ning vooli vorstiks. Mässi toidukilesse ning pane külmkappi paariks tunniks tahenema.

5 kommentaari :

  1. Kodus oli veel järgi Kalevi piparkooke ja mõtlesin siis need ära kasutada seda kirjutkoera tehes. Nii kodus kui tööl kõik kiitsid, kuid ise ma kahjuks rahule ei jäänud. Põhjuseks pean piparkooke. Üks pakk oli õhukesi ja teine oli paksemaid. Mulle tundub, et need paksemad annavad mingi imeliku kõrvalmaitse. Tulevikus tean, et neid kindlasti ei kasuta.

    Jõulute ajal tegin sellist kirjutkoera, kus piparkookidele lisasin kondenspiima, valget šokolaadi, muskaati,jõhvikaid. See oli küll mega kaloripomm, kuid väga, väga maitsev. Laps tegi seda pühade ajal ikka oma kolm,neli tükki. :)

    VastaKustuta
  2. Milline see kõrvalmaik oli?
    Ps Sinu välja pakutud kirjutkoera pean ma proovima, kõik head asjad on korraga ühte retsepti sattunud:)

    VastaKustuta
  3. Ma ei oskagi seda seletada, selline kibe ja mõru.
    Samas kurta pole põhjust, otsa ta sai ja kiiresti ning sööjad kiitsid ja nõudsid veel. :)

    VastaKustuta
  4. Hea retsept! Kaverdasin seda digestive küpsiste ja datlitega, kakao ja rummi jätsin välja, aga ikka sai hea😋 Minu kuldne retriiver🐕😅

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails