24. detsember 2009

Küpsise Tiramisu

/Prindi retsept/

Valgeid jõule kõigile! See on nüüd jõululaupäeva päris varajane (öine) postitus. Pärast pooletunnist jauramist oma retseptifailiga, mis kohe kuidagi avada ei taha olin peaaegu juba käega löömas. Viimasel hetkel aga otsustas word-dokument pühadeunest ärgata ja saingi järgneva retsepti siia ümber kirjutada....
Tasapisi on täna toodud kuuse alla pisikesed kingipakid ilmunud, tuba on täis piparkoogilõhna ning täna vanaema retsepti järgi valmistatud kõige parema süldi hõngu. Võiks ju arvata, et selliste jõuluste toonide saatel kirjutan järjekorde jõulumaitselise küpsetise retsepti. Vastupidi - siit tuleb küpsise Tiramisu retsept, mille valmistasin Selveri samanimelise magustoidu järgi, ühe minu blogikülastaja palvel. Koostisainete järgi, mis olid peal magustoidu topsikul, valmiski Küpsise Tiramisu, mida võib valmistada väikestesse pokaalidesse, kui ka ühte suuremasse kaussi.Ma tõesti loodan, et see retsept sobib magustoiduretsepti tellijale:) Minu mees igastahes kiitis.


sain 8 pokaali Tiramisut

1 pk kondenspiima maitselisi Selga küpsiseid
1 pk Šokolaadiküpsiseid (Selga)

2 dl (1 pakk) rõõska koort (35%)

400 g kohupiimapastat

2,5 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 sl kakaod (magustatud)
125 g suhkrut

2,5 dl kanget kohvi
1 sl Amarettot või kohvilikööri

Purusta mõlemad küpsised käte vahel puruks ühisesse kaussi. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Lisa kohupiim ja hapukoor. Sega sisse suhkur, vanillisuhkur ja kakao. Valmista tassitäis (2,5 dl) kanget kohvi ja sega see Amaretto või kohvilikööriga.

Pane küpsisepuru pokaalidesse. Immuta korralikult kohvivedelikuga ning aseta peale kohupiimasegu. Toimi samamoodi ka kahe järgneva kihiga. Kõige peale raputa veidi küpsisepuru kaunistuseks. Lase jahedas maitsestuda vähemalt 4 tundi.

17 kommentaari :

  1. Häid jõule teie perele ja muidugi suur-suur tänu selle magustoidu eest,et viitsisid jännata :) hakkan kohe siis katsetama kui jõulude sagimine vaiksemaks jääb !! Ja siis annan teada :)

    I.

    VastaKustuta
  2. Häid jõule Sullegi:)

    Pean tunnistama, et tegin Küpisise Tiramisust kaks erinevat varianti - ühe siis selle, kus küpsised on kihiti ja teise sellise, kus küpsised on segatud kohupiimamassi sisse. Sõime hommikul perega seda teist varianti ning tuleb välja, et see on õigem (maitselt vaht ei ole, vahe lihtsalt väljanägemises). Praegune variant jääb silmale ilusam ja kenam pakkuda teistele. See teine aga, kus küpsised on kõik kohupiimamassi sisse segatud veelgi lihtsam variant. Jõudsingi järeldusele, et see viimane on veel õigem, sest loogiliselt mõeldes, kes see seal Selveris massidele mõeldud toodangut jõuab ikka kihiti laduda - kõik ikka ühte patta ja topsidesse:)

    Koostisained on kõik samad, ainult väike erinevus valmistusviisilt, kui soovi seda veel lihtsamat varianti ka saada võin selle heameelega üles panna:)

    VastaKustuta
  3. Ja saigi see magustoit valmistatud :) Suurepärane tuli, väga maitsev !!! Tänud veelkord !!

    I.

    VastaKustuta
  4. Tore, kui meeldis, ma olen sellest teisest variandist ka nii vaimustunud, et panen selle ka lähiajal kindlasti ülesse:)

    VastaKustuta
  5. Jah ma ise ka tegin algul paar pokaali ja ülejäänud segasin kokku, tulemus oli järgmine päev väga super !
    Aga jah jään ootama ka kuidas sina segasid kõik kokku :)

    I.

    VastaKustuta
  6. TERE ja HEAD UUT AASTAT!
    Mina tegin vanaaasta õhtuks Tiramisut,segasin kõik kokku. Tulemus oli väga super!
    Kanakeeksi tegin ka, asendasin ainult grillkana suitsukanaga, ikkka oli hea.
    Ja esimest korda proovisin ise jäätist teha- ning loomulikult tuli ka see väga hea. Ragne, Sinu retseptidega ei saagi ju miski ebaõnnestuda.

    VastaKustuta
  7. Oi Andra - kõike head Sullegi uuel aastal. Ja aitäh selliste innustavate sõnade eest.

    Mis lisandiga jäätist valmistasid?

    VastaKustuta
  8. Apelsini šokolaadiga.
    Eile õhtul tegi mu laps ka jäätist ning otsustas, et ei panegi midagi sisse, et igaüks sööb endale meelepärase lisandiga. :)

    VastaKustuta
  9. kusjuures ilma lisanditega jäätist olen ka teinud, väga hea vaheldus..

    VastaKustuta
  10. MAAILMA PARIM MAGUSTOIT!!! :) Meie pere suured ja väikesed nõuavad nüüd ülepäeva seda :D!

    VastaKustuta
  11. Tere Ragne!
    Olen juba mitmeid kordi teinud Sinu retseptide järgi (magus)toite (Kreemjas juustu-šokolaadikook - esimesel korral rikkusin šokolaadi veega ära, polnud aga väga hullu sest teine tahvel oli kohe käepärast. Hämmastavalt maitsev! Valge šokolaadi kook – kõige magusam kook, mida olen söönud! Ning ma jumaldan pannkoogipastat!)ning nüüd võtsin kätte ja mõtlesin, et prooviks Küpsise Tiramisu`t (pokaalis), kreemi limpsates, tahtis keel koos maitseelamustega alla minna, jään homset ootama!

    Sinu retseptide järgi süüa tehes, mõistsin, miks armastus käib kõhu kaudu!

    Aitäh selle pühendumise eest, mis sa oled oma blogisse investeerinud!
    Peatsete katsetamisteni.

    Lugupidamisega, Sirli

    VastaKustuta
  12. Aitäh Sirli! Selliseid kiidusõnu on nii tore lugeda, loodetavasti leiad maitsvaid katsetusi siit edaspidigi:)

    VastaKustuta
  13. No see nüüd küll õige tiramisu ei ole! Kondenspiim,Selga küpsised,kohupiim! See on rohkem nagu küpsise magustoit Tiramisu stiilis, aga igaljuhul see ei ole õige itaalia pärane tiramisu. Kindlasti on see kah maitsev ja isegi proovimist väärt, aga väga vale nimi. Väga lihtne ja hea retsept tundub - jätan meelde selle!

    VastaKustuta
  14. No ütleme nii, et see on küpsise Tiramisu, mis koosneb tavalistest küpsustest serveerituna pokaalist. Ei kanna see ju nime Tiramisu, vaid selgitava sõnaga ees - küpsis.

    VastaKustuta
  15. Tere Ragne,
    Kas kakao tuleb ikka lisada kohupiimakreemi sisse? Sel juhul peaks kreem justkui pruunikas olema, aga pildilt paistab, et tegu täitsa lumivalge kreemiga :)
    Millist kohupiimakreemi Sina kasutad?

    VastaKustuta
  16. Kusjuures jah, kakao on segatud kohupiimaga. Pildilt millegipärast on näha teisiti:)

    Kohupiimapasta osas suuri eelistusi ei ole, See mis poes saadavalt ja maitsestamata:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails