/Prindi retsept/
No nii, julgen peaaegu lubada, et tegemist on selle hooaja viimase rabarberikoogiga. Rabarberiga kooke on see aasta eriti palju tehtud, neist mitmed olen siinses blogis ka avaldamata jätnud, seda siis loomulikult põhjusel, et ülisuurt (maitse)vaimustust ei tekitanud. Rabarberi-hapukoorekoogiga polnud aga mitte vähimatki kahtlust, et seda blogis teistele ei avalda. Hapukoore kreemisus tekitab küpsisepõhjal koogile täiusliku koosluse.
Mõni aeg tagasi ei jõudnud ma ära oodata, mil aias esimesed rabarberid sirguvad, nüüd ei jõua aga peenral kasvavate maasikate aega ära oodata. Häid maasikakoogiretsepte on ju kuhjaga (heaks näiteks on selle aasta esimene martsipanise maasikakoogi retsept).

1 pk (180g) Selga küpsiseid šokolaadiga
80 g võid, sulatatuna
Kate:
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl kaneeli
1 dl kookoshelbeid
5 rabarberivart
3 dl hapukoort
1 muna
Purusta küpsised, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru küpsisemass 20-22 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja aseta külmkappi katte valmistamise ajaks. Katte valmistamiseks sega omavahel kuivained ning lisa kooritud ja tükeldatud rabarberid. Klopi omavahel hapukoor ja muna ning lisa rabarberi-suhkru segule, sega kõik korralikult segamini. Kalla kate küpsisepõhjale ja küpseta 175 kraadi juures ca 25-35 minutit ehk seni kuni kook on pealt kenasti küpsenud. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
No nii, julgen peaaegu lubada, et tegemist on selle hooaja viimase rabarberikoogiga. Rabarberiga kooke on see aasta eriti palju tehtud, neist mitmed olen siinses blogis ka avaldamata jätnud, seda siis loomulikult põhjusel, et ülisuurt (maitse)vaimustust ei tekitanud. Rabarberi-hapukoorekoogiga polnud aga mitte vähimatki kahtlust, et seda blogis teistele ei avalda. Hapukoore kreemisus tekitab küpsisepõhjal koogile täiusliku koosluse.
Mõni aeg tagasi ei jõudnud ma ära oodata, mil aias esimesed rabarberid sirguvad, nüüd ei jõua aga peenral kasvavate maasikate aega ära oodata. Häid maasikakoogiretsepte on ju kuhjaga (heaks näiteks on selle aasta esimene martsipanise maasikakoogi retsept).
1 pk (180g) Selga küpsiseid šokolaadiga
80 g võid, sulatatuna
Kate:
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl kaneeli
1 dl kookoshelbeid
5 rabarberivart
3 dl hapukoort
1 muna
Purusta küpsised, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru küpsisemass 20-22 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja aseta külmkappi katte valmistamise ajaks. Katte valmistamiseks sega omavahel kuivained ning lisa kooritud ja tükeldatud rabarberid. Klopi omavahel hapukoor ja muna ning lisa rabarberi-suhkru segule, sega kõik korralikult segamini. Kalla kate küpsisepõhjale ja küpseta 175 kraadi juures ca 25-35 minutit ehk seni kuni kook on pealt kenasti küpsenud. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
tegin seda kooki eile, kõik kiidsid, huvitavaks tegi asja juures see küpsisepõhi ja kookoshelbed :)
VastaKustutaTore, et kook meeltmööda oli:) Ma ootan kannatamatult aega, millal esimesed õunad puu otsas valmivad, et proovida seda kooki ka õuntega.
VastaKustutaHästi huvitav kook, polegi ammu midagi kookoshelvestega teinud. Selle aasta viimased rabarberid said auga ära kasutatud :)
VastaKustutaAnnika
järgmise aasta kevadeni siis:)
VastaKustutakook sai hea, aga ahjus küpses üle tunni, muidu oli vedel ja värisev. aga tulemus sai nämma :)
VastaKustutaTore kui meeldis, eks seda ahjukuumust tuleb vastavalt oma ahjule korrigeerida:) Ja muidugi oleneb see ka ahjuvormi suurusest:)
Kustuta