5. aprill 2009

Šokolaadine juustukook

/Prindi retsept/

Andri on juba 10-ne kuune… täiesti uskumatu, kui kiiresti aeg läheb?!?!?! Igastahes, tegin 10nda eluukuu sünnipäeva tähistamiseks selle koogi. Eriliselt šokolaadine ning tõeliste šokohoolikute unistus. Algne retsept on pärit Juustukoogi raamatust (suurepärane raamat inspiratsiooni ammutamiseks ning retseptide saamiseks), mina leidsin retsepti aga ühest toidublogist. Kahjuks ei mäleta täpselt millisest, kuna kopeerisin retsepti koheselt endale retseptiraamatusse. Julgen seda kooki kindlasti soovitada, kuid hoiatan et tegemist ja mässamist selle koogi valmistamisel ikka on kuhjaga.


Põhi:
110 g tumedat šokolaadi
150 g võid
1,75 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Täidis:
600g maitsestamata toorjuustu
3 dl suhkrut
3 sl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
2 dl vahukoort
50g tumedat šokolaadi

Sulata kuumal veevannil šokolaad ja või, seejärel jahuta. Soojenda ahi 180 kraadini. Sega omavahel kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Vahusta munad heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates juurde suhkur, vanillisuhkur, šokolaadisegu ja viimasena jahu segu.

Vala umbes 5 dl tainast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja (kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi), ülejäänud aga küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse koogivormi. Küpseta mõlemaid koogipõhjasid 180 kraadises ahjus 15 minutit. Jahuta ca 30 minutit.

Täidise jaoks vahusta mikseriga 200 g toorjuustu, 1 dl suhkrut ja maisitärklis. Lisa vähehaaval ja pidevalt vahustades ülejäänud toorjuust. Lisa ka ülejäänud suhkur, vanillisuhkur, munad ja vahustamata koor. Vahusta ühtlaseks massiks. Tõsta segust umbes 2,5dl segu väiksemasse kaussi. Sulata šokolaad veevannil ja sega väikeses kausis oleva toorjuustukreemiga.

Pudenda väiksemas koogivormis küpsetatud koogipõhi väiksemateks tükkideks ning laota see teise koogipõhja põhjale, vala peale valge toorjuustukreem ning seejärel nirista peale šokolaadiga maitsestatud toorjuustukreem. Joonista terava noaga koogile 8-kujulisi ringe, et kaks kihti veidi seguneksid. Küpseta 180 kraadises ahjus 1 tund (soovitan küpsemise lõpu poole kook katta fooliumiga, et see liialt ei tumeneks).

23 kommentaari :

  1. Näeb isuäratav välja! Ma tegin eile sinu retsepti järgi seda nöuka aegset kohupiima kooki. Nii hea tuli.
    Ma olen juba pönevil, et mida sa siis lapse 1.aasta sünnipäeva puhul lauale paned!!!!

    VastaKustuta
  2. see nõuka-aegne kook on tõesti sellise maitsega nagu vanasti... nämma.

    Aga kusjuures 1 aasta sünnipäevatort on mul juba ammu-ammu välja mõeldud;)

    VastaKustuta
  3. Oioioi kui ahvatlev!Seda peab kindlasti proovima, kui pøhjust priisata... koostisosad ju ainult suurepærased!(600grammi toorjuustu ei saa alt vedada :P)

    VastaKustuta
  4. see kook saab olema emadepäeva laual ;o) juba hetkel neelud käivad

    VastaKustuta
  5. Olen unustanud kiitmast...super kook...mees arvas, et mis ma mäselen ja vaeva näen...aga kui esimene amps oli võetud - sain kiita, mis temasuguse "gurmaani"puhul on harv nähtus.

    Olen põnevil ja ei jõua ära oodata Andri 1 sünnipäevakooki - kardan, et minu poja sünnipäev jõuab ennem kätte ja mul tuleb end taaskord korrata 3-juunil (ikka shokolaadikoogiga)

    VastaKustuta
  6. Kui ma seda kooki esmakordselt tegin, siis mõtlesin ise, et peab ikka kook olema, et selline nikerdamine koogi kallal... aga asi on seda väärt. Andri sünnipäevakoogi panen ka kindlasti ülesse, kook siis valmib vastavalt peotemaatikale;)

    VastaKustuta
  7. Ei tulnud midagi välja .. kook juba 1 ja pool tundi ahjus olnud aga ikka täiesti vedel .. pole ainugi mis valesti tegin, ajasin küll näpuga retseptis järge :((

    VastaKustuta
  8. Kas kook läbinisti vedel või pealt küpsenud ja ainult keskelt vedel? Äkki võib viga olla ahjutemperatuuris? Kui vaid pealt küpsenud, ja seest täiesti vedel siis soovitan ahjutemperatuuri madaldada.

    Loodetavasti saab ikka asja, hoian pöialt.

    VastaKustuta
  9. Mina ka tegin lapsele selle koogi..praegu siis ahjus ja ainult pool tundi veel ja samamoodi tundub,et seest on vedel :( Pealt aga tundub,et küpsenud..Väljanägemine küll super ja lõhn paneb süljenäärmed tööle :P

    VastaKustuta
  10. Kui ahjus küpsetamisel on kook pealt justkui juba valmis, seest aga vedel, siis panen ma koogile peale hõbepaberi ja lasen edasi ahjus küpseda. Toimib!

    VastaKustuta
  11. Hoidsin siis lõpuks kooki ahjus 2 tundi ja 180C juures ja siis lülitasin ahju välja ja lasin jahtuda,hiljem panin koogi külmkappi.Paari tunni pärast välja võttes oli kook ilus ja tahkunud ja küpsenud kaa.Niiet minul läks nii sellega ;)
    Igatahes väga super kook,keele viib alla ja toob tagasi kahh ;)

    VastaKustuta
  12. oi siis on hea, et kook ilusti lõpiks läbi küpses:)

    VastaKustuta
  13. Kõik vajaminevad asjad sai ilusasti poest koju toodud, aga nüüd avastasin, et unustasin (ja kodus üldse ei tarvita, seega kui ostaksin, jääks suur pakk lihtsalt seisma) maisitärklise. Millega on seda kõige parem asendada?

    VastaKustuta
  14. Edukalt saab kasutada kartulitärklist (ehk kartulijahu). Maitsvat koogitegu:)

    VastaKustuta
  15. Ei olnud ka kartulijahu kodus. :( Loodan, et kook ikka ilma pakseneb, sest nüüd on hilja midagi genereerida. Mis ahjus, see ahjus. Aga tund on olnud juba, lasen veel tunni olla, nagu Kaja tegi.

    VastaKustuta
  16. Loodetavasti tuli välja - kook on igastahes maitsev:)

    VastaKustuta
  17. mu meelest oli vastu ootusi lihtne teha. ja jah, see oli magus ja hea, minusuguse shokolaadisõbra meele järgi. aga tänu nendele keeksitükkidele toorjuustu sees mu jaoks ikka tiba kuiv:(

    VastaKustuta
  18. Seda on kurb kuulda, et kook kuivaks jäi. Kas on äkki võimalik, et küpsetasid koogi üle? Juustukooki on lihtne üle küpsetada - siis meenutab muidu tavapärane kreemjas juustukook justkui teralist kohupiima kooki (minul meenutab vähemalt:)).

    VastaKustuta
  19. Tere Ragne,
    kas 26cm läbimõõduga koogivorm jääb liig suureks?

    VastaKustuta
  20. 26 cm läbi mõõduga jääb tõesti veidi suureks. Äkki on olemas pisut väiksem kandiline koogivorm?

    VastaKustuta
  21. Tere,
    kas vahukoore puudumisel võiks selle hapukoorega asendada? Ning kas sel juhul oleks tärklise lisamine vajalik?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vahukoor teeb selle koogi kreemjaks. Hapukoort võib asendada, aga siis on lõpptulemus veidi teine. Tärklist päris ära ei jätaks, pigem vähendaksin kogust poole võrra.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails