19. veebruar 2009

Toekas oasupp

Pisikene sissejuhatus lähenevale vastlapäevale! Antud retsept pärineb detsembrikuisest (2008) ajakirjast Toit&Trend, kus seda suppi sai isiklikult kommenteeritud. Nagu ka ajakirjas öeldud on tegemist tõeliselt maitsva ja kõhtu täitva supiga. Maitselt meenutab hernesuppi, vahe ainult selles, et antud supp valmib tunduvalt kiiremini. Millegipärast tekkis pärast selle supi söömist vastlakukli isu. Seda suppi teen kindlasti läheneval vastlapäeval, alternatiiviks iga-aastase hernesuppi söömisele. Missugune hea vaheldus!


neljale

2 sl võid
2 sl oliiviõli
2 sibulat (hakituna)
1-2 küüslauguküünt, purustatud
2 loorberilehte
1 tl soola
1 l kanapuljongit
2 purki e. u. 800 g valgeid konservube (nõrutataud ning vee all üle loputatud)
10 viilu õhukest sinki või peekonit
oliiviõli peale niristamiseks


Kuumuta potipõhjas või ja õli. Prae seal sibulat ja küüslauku koos loorberilehe ning soolaga. Kui sibul on pehme, lisa puljong ja oad ning keeda suppi u. 10 minutit. Maitsesta supp soola ja pipraga ning püreesta saumikseriga. Prae sink mõlemalt poolt krõbedaks ja paku koos supiga. Nirista peale sõrtsuke oliiviõli ning kaunista purustatud musta pipraga.

1 kommentaar :

  1. Vot oa- ja hernesupid jätavad mind suht külmaks. Ise ma neid keetma ei tötta, aga kui keegi valmistaks ja sööma kutsuks, siis läheks külla küll!!!
    Aga mul on "soolas" üks retsept värsketest hernestest tehtavast püreesupist. Viimase aja trend ju!
    Aga proovinud veel pole ja ei tea, millal siis ometi....

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails