27. veebruar 2009

Juustuse hõnguga maasikane saiakate

Nagu ma juba varasemates postitustes mainisin (siin ja siin) nami-nami-s käimas olevat saiakatete võistlust, siis minupoolt ka midagi magusat. Kusjuures tegelikult sai see kate valmistatud täiesti juhuslikult. Kapis oli lihtsalt viimasest pirukateost veidi ülejäänud riivitud juustu ja hommikustest pannkookidest oli kausis maasikatoormoosi. Kuna maitselt sobiks see imehästi suupistelauale külalistele pakkumiseks, siis kirjatan selle retsepti ülesse, et seda teinekord pakkuda.

Kas Te ei arva, et vahest sobivad magus ja soolane omavahel kokku kui valatult? Muidugi ei räägi me sellest kuidas ma armastan süüa rabarbarimoosisaia lastevorstiga. Jääme hetkeks ikka sündsuse piiridesse, aga ahjusoojad saiad maasikamoosiga, milles sisalduv juust on nii isuäratavalt sulanud on lihtsalt head....


neljale

40 g riivitud juustu
6 sl maasikatoormoosi
0,25 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
suhkrut (peale raputamiseks)

4 röstsaia


Sega kõik ained peale tavalise suhkru. Võta 4 röstsaia ja määri neile saadud maasikamääre peale. Raputa üle veidikese suhkruga. Küpseta saiu ahjus 175 kraadi juures seni kuni röstsaia ääred hakkavad kergelt pruunistuma. Serveeri ahjusoojalt.

3 kommentaari :

  1. Muide Norras süüaksegi vahel nii, et juust ja moos korraga saia peal. Seal on üks selline pruun juust ka, millega sobib magus veel eriti hästi.
    Ja küll sa oled viimasel ajal produktiivne olnud :)

    VastaKustuta
  2. Juustu moosiga süüakse mujalgi - Kuubas näiteks. Ja see Norra magus juust polegi maasikamoosi juurde parim - parim on (minu arvates) hoopis pikantne juust. Eriti kui saiaks on juubeli sai.....see maitsete erinevus moodustab sellise nüansirikka koosluse, et lihtsalt uskumatu.

    VastaKustuta
  3. pikantsed juustud on minu arust super head. Siis on moosiga süües ikka juustu maitset ka tunda.:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails