9. november 2008

Sibulamarinaadis steik

/Prindi retsept/

Lisaks rummirosinate ja riisihelvestega õunakoogile oli see sibulamarinaadis steigi retsept teine OmaMaitse katsetamisprojekt. Tuleb tunnistada, et seda liha olen ma pärast esmakordset proovimist veel õige mitu korda teinud (selle tarvis sai soetatud endale ka lihatermomeeter). Igastahes üks katsetamist väärt retsept. Paar korda olen šalottsibulate asemel ka tavalisi sibulaid kasutanud – pole väga hullu midagi, võib vabalt asendada!


3-4-le

750 g õhukest veise tagatükki
3 (šalott)sibulat
4 sl punaveiniäädikat
2 sl oliivi-, rosmariini- või basiilikuõli
soola, musta pipart


Pane liha sügavasse kaussi, riputa üle peeneks hakitud sibula, äädika ja õliga. Hõõru segu kätega lihasse. Lase seista külmikus vähemalt üks tund, soovitavalt üleöö.

Vahetult enne pannile panemist hõõru maitsestunud lihatükk kokku soola ja pipraga. Lase (grill)pann tuliseks. Prae liha paar minutit igast küljest, et lihamahlad jääksid kinni. Seejärel tõsta liha ahjupannile ning küpseta 175 kraadi juures 10 – 20 minutit (olenevalt sellest, millise küpsusastmega liha soovid). Kasutasin lihatermomeetrit ning kui see näitas 71 kraadi (medium-aste) võtsin liha ahjust. Pärast ahjust võtmist lase ca 5 minutit fooliumis rahuneda.

2 kommentaari :

  1. Ragne, mis Sa arvad, kas punaveiniäädikat sobiks asendama ka Balsamico ja veise tagatükki nt välisfilee?

    VastaKustuta
  2. Balsamico hästi ei sobi. Välisfilee sobib selle retsepti jaoks aga imehästi:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails