11. november 2008

Meega röstitud krõbe puuviljamüsli

/Prindi retsept/

Ütleme nii, et tegelikult peaks selle müsli nimeks olema Meega röstitud krõbe puuviljamüsli, kus on vaid veidikene patustatud šokolaadiga:) Šokolaad on üks oluliseim koostisosa, mis peab kindlasti minu müslis olema. Natuke kakaod mee sisse ning hiljem šokolaadilaaste röstitud müslile. Mis seal ikka, sügis on kohal ja rasva peab koguma.


Sellest kogusest tuleb ca 300g müslit

2 sl mett
25 g võid
1-2 tl kakaod
150 g kaerahelbeid
25 g pähklisegu (jämedalt hakituna)
2 tl kookoshelbeid
2 tl mandlilaaste
0,5 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
50 g rosinaid
2 tl šokolaadilaaste või –pisaraid


Pane või, mesi ja näpuotsatäis soola madalasse kastrulisse ja sulata segu pliidil. Sulatamise lõpul lisa kakao ja sega mass ühtlaseks.

Sega omavahel kaerahelbed, hakitud pähklid, kookoshelbed, mandlilaastud, kaneel ning vanillisuhkur. Lisa eelnevalt sulatatud või-mee-kakao segu ning sega kõik korralikult läbi. Soojenda ahi 175 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vala müslisegu pannile. Lükka segu lusikaga ühtlaseks. Küpseta seni kuni müsli muutub kenasti kuldpruuniks. Sega segu ahjus olles kindlasti iga paari minuti tagant, et ääred liialt ei tumeneks. Ahjust välja võttes lisa juurde rosinad ning šokolaadilaastud. Jahuta ning serveeri piimaga.


2 kommentaari :

  1. tegin veidi muudatusi retseptis (jätsin ära šokolaadi ja vanillsuhkru ning kookoshelbed, lisasin hoopis kuivatatud aprikoose ja ploome..
    igastahes väga hea tuli :) teen kindlasti veel!

    VastaKustuta
  2. kodu-tehtud müslil on nii palju häid variante. Üks minu kindlaid lemmikuid on sulašokolaadiga valmistatud müsli:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails