24. oktoober 2008

Tiramisu

Vesistasin ükspäev poes jäätiseriiuli ees. Seal jäi mulle silma üks uustulnukas, nimelt Tiramisu jäätis, mis oli kaetud eriti suurte valgešokolaadi tropsidega. Seda jäätist ma küll ei ostnud, kuid sellest ajast peale vaevab mind tohutu Tiramisu isu. Tiramisu – lihtne valmistada, aga maitseb nii, nagu selle hõrgutise tegemiseks oleks tunde kulunud. Kasutasin seekord Ladyś fingers´i küpsiseid, kuid sama maitsev tuleb ka tavaliste keelekeste küpsistega. Ja kusjuures, kodumaise Merevaigu juustuga meeldib mulle rohkem, kui Mascarponega tehtud, aga see on muidugi maitse asi.


Kaheksale

200 g Savoiard´i küpsiseid

Niisutamiseks:
1,5 dl kanget kohvi
1 sl Amaretto likööri (sobib ka brändi)

Kreem:
400 g toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 munakollast
2 dl vahukoort

Peale:
naturaalset kakaopulbrit

Kreemi valmistamiseks sega omavahel toorjuust,suhkrud ja munakollased. Vahusta koor ja sega õrnalt ülejäänud segu hulka. Kasta korraks küpsised kohvi-likööri segusse ja laota kaussi põhjaks esimene kiht. Määri peale pool kreemist. Tee nii veel üks kiht. Seejärel lase külmkapis maitsestuda üleöö. Vahetult enne serveerimist, puista koogile peale kakaopulber.

6 kommentaari :

  1. Tere!Millise suurusega vormi/vaagnale peaksin selle koogi tegema?
    PS!Olen väga mitmeid retsepte siit blogist teinud.Eile just küpsetasin kala juustukattega.Kõik on SUPER!

    VastaKustuta
  2. Tore, et retseptid meeldivad. Selle Tiramisu olen ma tavaliselt mahutanud sellisesse kandilisse vormi, et üks rida pakis olevaid küpsiseid läheb põhjaks ja teise siis mahutan peale. Vormi suurust ei oska täpselt öelda, aga pakun et suurusega ca 16x24cm.

    VastaKustuta
  3. Tiramiisu on viimaselajal meie pere lemmik. Teen seda ka ilma igasuguse põhjuseta. Aga sünnipäevadel läheb kõigile täiega peale. Aitäh heade retseptide eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tiramisu on tõesti hea.... ja ega põhjust ei peagi ju alati olema:)

      Kustuta
  4. millega likööri asendada võiks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui alkoholi ei soovi lisada, siis võib selle ka lihtsalt lisamata jätta:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails