14. oktoober 2008

Krõbedas kartulikattes ahjuroog


Viimasel ajal olen üsna tihti avastanud end ostmast Rimi-Hüpermarketi poolt välja antavat toiduajakirja Toit&Trend. Viimases ajakirjas jäi koheselt silma selline roog, nagu ahjuguljašš. Teatavasti teakse guljašši veiselihast, mina tegin sama rooga aga sealihaga. Nii, et täpsuse huvides nimetaksin oma sealihaga tehtud maiuse (just nii olekski õige seda toitu nimetada) ümber ahjuroaks. Tehke ja nautige...


kuuele

750 g kuubikuteks (ca 2 cm) lõigatud sealiha (kasutasin kaelakarbonaadi)
2 sl jahu
2 viilutatud sibulat
3 purustatud küüslauguküünt
3 õhukesteks viiludeks lõigatud porgandit
1 sl paprikapulbrit
2-3 sl ketšupit
5 dl puljongit
3 õhukesteks viiludeks lõigatud suuremat kartulit
soola, pipart
õli


Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Aseta lihatükid kaussi ning puista neile peale jahu. Sega korralikult läbi. Kuumuta pannil õli ning prae selles lihatükke 4-5 minutit või seni kuni need on ümbertringi pruunikad. Tõsta lihatükid taldrikule. Prae samal pannil madalal kuumusel sibulaviilud klaasjaks, seejärel lisa purustatud küüslauk. Kuumuta veidi ning lisa porgandiviilud, paprikapulber, ketšup ning puljong. Sega korralikult läbi ning kuumuta pannitäis keema. Siis aseta juurde ka lihakuubikud ning maitsesta rooga vajadusel soola-pipraga. Lase pajal madalal kuumusel ca 10-20 minutit podiseda (kui vedelik aurustub väga ära, lisa vahepeale vett juurde). Liha peaks selleks ajaks pehmeks saama ning kaste paksenema. Seejärel aseta segu väiksematesse ahjuvormidesse või ühte suurde vormi. Laota peale kartuliviilud ning nirista peale õli ja puista peale kergelt soola. Küpseta rooga 200 kraadises ahjus ca 20 minutit või seni kuni kartul on pealt kenasti pruunistunud.

1 kommentaar :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails