18. september 2008

Hõrk martsipani-õunakook

/Prindi retsept/

Tundub, et see kook on hetkel üks tehtavamaid ning kiidetumaid õunakooke üldse. Minus tärkas selle õunakoogi tegemise huvi siis, kui Thredahlia seda oma blogis taevani kiitis. Loomulikult, praegust õunahooaega arvestades, pidin selle ka kindlasti ise järele proovima. Ja ega ka mina kiitustega kitsi ei ole – kook tuli mõnusalt kohev, õhuline, mahlane ning kõige trooniks kaunistab maitsemeeli hõrk martsipanimaitse.


300 g (haput) õuna
150 g suhkrut
3 muna
100 g martsipanimassi
180 g jahu
1 tl küpstuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 dl piima
50 g võid

Puhasta ja koori õunad ning lõika väiksemateks tükkideks. Sulata või ja jahuta.

Vahusta omavahel suhkur ja munad. Riivi martsipan ning lisa muna-suhkruvahule. Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga ning sega ettevaatlikult munamassi hulka. Lisa piim ja sulavõi. Sega ühtlaseks.

Lao pooled õunatükid lahtikäiva koogivormi (kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi) põhja. Vala peale pool tainast, seejärel jälle õunad ning siis peale jälle tainas. Küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit kuni kook on kuldpruun.

12 kommentaari :

  1. Aedviljakotletid said tehtud nüüd siirdun selle koogi tegemise juurde...kui valmis saab siis jagan kohe oma muljeid:)

    VastaKustuta
  2. Nii...kook sai valmis ja kuigi alguselt kartsin,et jääb keskelt tooreks siis lõpuks küpses ilusti läbi. Tuleb tunnistada,et kuigi mulle väga õunakoogid ei meeldi, siis see kook oli küll hea. Täpselt nagu retseptis kirjutatud kaunistab õunte kõrvalt maitsemeeli mõnus martsipan:)
    Tänan jällegi retsepti eest!

    Birgit

    VastaKustuta
  3. olen juba neli õunakooki sinu blogist ära katsetanud ja pean tunnistama jällegi, et väga supper nii pehme ja mõnus!

    VastaKustuta
  4. Loodetavasti need kolm eelnevat õunakooki ka meeldisid:)

    VastaKustuta
  5. meeldisid on vähe öeldud, kihiline kohupiima õunakook vaieldamatult lemmik kook!!!

    VastaKustuta
  6. Selle retsepti eest ka tänan sind, Ragne. Eile tegin rohelise ja sinise martsipaniga. Jätsin ka suuremaid tükke sisse. Välimus oli selline .... noh ei oskagi kirjeldada. Need sinised ja rohelised "plekid" koogi sees aga selle eest väga Halloweenilik :D

    VastaKustuta
  7. Oh, need tänud lähevad Thredahliale, kes eelmine aasta kõikides isu tekitas:)

    VastaKustuta
  8. Tõesti väga väga hea kook. Meie segasime lõpus õunad ja taigna kokku, ei hakanud nende kihtidega jamama, kuid tulemus oli ikka lihtalt super:)

    VastaKustuta
  9. Mina olen ka niimoodi kokku seganud - lõpptulemus sellest ei kannata:)

    VastaKustuta
  10. Suurepärane ja lihtne kook! Kasutasin kodus käepärast oleva šokolaadiglasuuriga martsipani. Šokolaad andis väga huvitava maitsenüansi. :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails