17. august 2008

Sõõrikud

/Prindi retsept/

Kuna ahi on endiselt paranduses ning kookide küpsetamine hetkel välistatud, siis otsustasin välja otsida oma pontšikumasina, mida pole kaua aega mingil põhjusel kasutanud. Soetasin selle endale kunagi Stocmannist. See näeb välja nagu vahvlimasin, mis teeb pakse vahvleid, ainuke vahe on selles, et pontšikumasinal on südamekujutiste asemel ringid. Need sõõrikud ei tule sellised rasvased (nagu poes müüakse), vaid hoopis vastupidi - mõnusalt kerged, ilma rasvases õlis küpsetamise õlita. Kui pontšikumasin puudub, võib neid valmistada ka spetsiaalse pontšikupanniga. Neid olen viimasel ajal poodides üsna tihti kohanud (näiteks Pärnu Kaubamajaka Jess poes). Lisan veel niipalju, et see retsept on spetsiaalselt mõeldud, kas siis masinaga või panniga sõõrikute valmistamiseks. Tegelikult sobib see retsept ideaalselt ka muffinite valmistamiseks. Tegin selle järgi kunagi, nii umbes 12 aastat tagasi, oma esimesed muffinid!



2 kl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
¾ kl suhkrut
soola
1 muna
1 kl hapupiima
100 g õli

Sega omavahel kuivained. Seejärel lisa muna, hapupiim ning õli. Sega kõik ühtlaseks taignaks. Määri kergelt õliga pontšikumasina augud. Sejärel pane masin kuumenema. Aseta tainas aukudesse (tainas peab olema auguga nö triiki, muidu tuleb tainas aukudest välja) ja küpseta paar minutit. (Kui valmistad sõõrikuid spetsiaalse panniga, siis küpseta neid ahjus kuni pontšikud on piisavalt kerkinud ja pealt kuldjad).

4 kommentaari :

  1. Kas hapupiima asemel oled ka keefiri kasutanud?

    VastaKustuta
  2. Tere Ragne! Kas ilma masinata tehes annab ise sellest taignast sõõriku kujud valmis voolida või on see taigen pigem vedelam? Ma otsin retsepti, millega ei peaks spetsiaalselt mingit eraldi panni otsima ja samas ei taha õliseid sõõrikuid 🙂

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus! See tainas on kahjuks vedelam, mistõttu voolimiseks ei sobi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails