10. august 2008

Karrikana

/Prindi retsept/

Mõned aastad tagasi oli karrikana tegmine-söömine hästi populaarne, vähemalt minu tutvusringkonnas. Vahepeal pole aga karri toite millegipärast teinud. Võtsin siis retsepti ja otsustasin teha karrikana, mitte aga riisiga, nagu kunagi söödud sai vaid hoopis kartulikuulidega, mis ma valmis pusisin meloninoa abil. Kana maitse oli mõnus karrine – just nii nagu ma mäletasingi. Retseptis on vaja jahvatatud köömneid. Need tegin ma puruks vana nõuka-aegse kohvioa jahvataja abil – suurepärane abivahend köögis, mille abil saad nii tuhksuhkrut, nelgipuru ja muud taolist teha.


kahele

2 kanakoiba või 2 rinnatükki

Marinaad:
1 spl karripulbrit
1,5 tl soola
0,5 tl jahvatatud köömneid
1 küüslauguküüs
poole sidruni või laimi mahl
4 spl hapukoort


Sega marinaadiained ja pane marinaad koos kaakoibadega kaussi või säilituskarpi. Raputa hästi läbi ning asetavähemalt 6 tunniks külmkappi maitsestuma.

Seejärel tõsta koivad ahjuvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 minutit, kuni kana on kuldpruun. Serveeri kartuli või riisiga.

4 kommentaari :

  1. Minul kahjuks jahvatatud köömneid polnud, tegi ilma selleta. Praegu ootavad järgmist päeva, et ma nad ahju saaks pista:) Loodan, et tulevad head muidu ei luba mees küll enam süüa teha:D

    VastaKustuta
  2. Kui ma teen 5le inimesele,kuidas ma arvutan kogused? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Koibi 5 tükki, kuid marinaadi võib võtta lihtsalt topelt:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails