5. juuli 2008

Supp ’’Kadunud munaga”

Kadunud muna põimõte seisneb selles, et selle valmistamine toimub muna keetmisel, ilma kooreta äädika- ja soolavees. Kadunud muna valmistamise retsepti võtsin üle Anni Arrolt (Sepamaa talu köök), kes kasutab nö kadunud muna erinevates salatites ja võileibade kattena. Seekord kasutasin mina aga muna antud kujul supis ning võib öelda, et edukalt.


kahele

~600 ml vett
0,5 puljongikuubikut (kasutasin jurvilja oma)
4 pipratera
soola

loorberilehte
1 porgand
2 kartulit


Lase vesi koos puljongikuubikuga keema tõusta, lisa maitseained. Haki porgand kuubikuteks ning lisa puljongiveele. Haki ka kartulid kuubikuteks ning kui porgand hakkab pehmenema, lisa kartulid. Kui kartulid on pehmed, tõsta supp tulelt.

Kadunud muna valmistamine:
1 l vett
2 muna
1 spl äädikat
1 tl soola


Lase liiter vett potis keema ning lisa 1 tl soola ja 1 spl äädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Keeruta potis lusikat nii, et tekiks nö veekeeris, löö muna ettevaatlikult vette ja keeda neid 5 minutit, pidevalt vett lusikaga keerutades. Tõsta muna küpsetuspaberile jahenema. Seejärel valmista sama meetodiga (samas vees) teine muna. Serveeri suppi kaussidest, tõstes kadunud muna kõige peale.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails