27. juuli 2008

Kukeseenekaste

Kukeseenehooaega peab tervitama ühe kõige klassikalisema kukeseenekastmega! See on tummine ja maitserohke kaste, millest parajalt seeni ning ürte. Serveeri värske kartulite ning omatehtud kurkidega.


Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

1 sibul
250 g kukeseeni
soola, pipart
1 sl jahu
4-5 dl piima
2 sl tilli
2 sl hapukoort (soovi korral)

Hauta sibul pannil õlis klaasjaks. Poole pealt lisa puhastatud seened, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta segades paar minutit, seejärel lisa segades jahu ning. Vala juurde piim ning kuumuta segades kastme paksenemiseni. Sega juurde hakitud till. Tõsta pann pliidilt ning sega kastmesse hapukoor. Maitsesta lõplikult ning serveeri.

8 kommentaari :

  1. Tänud. Tuli esimese korra kohta päris hea välja.
    Madis

    VastaKustuta
  2. Naine lakkus pärast panni ka puhtaks. Järelikult tuli hea, aitäh.

    VastaKustuta
  3. tegin ka täna kukeseenekastet, nämma tõesti :) aitäh kõiki nende retseptide eest ja muide praegu võtsin ka just välja martsipani maasikakoogi :D

    VastaKustuta
  4. Otsisin netist kukeseenekastme retsepti, mitte selleks et ei oska teha aga no oleks hea enne silm üle lasta. Ja tegin siinoleva retsepti järgi, lisasin vaid veel eilseid grillribilihatükke ka. Tõesti hea! Aga... avastasin uue maitsenüansi- kogemata kallasin jahu asemel sutsaka suhkrut kastmesse :D. Nii, et selline natuke pikantne kaste tuli, mis hoolimata ebaharilikust maitsest ära söödi. :)

    VastaKustuta
  5. Maitseelamusele aitab kaasa ka see, kui panna kastme sisse 2 loorberilehte ;)Toob esile kukeseene maitse.

    VastaKustuta
  6. Aitäh nipi eest. Kindlasti proovin järgmine kord järele!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails