17. juuli 2008

Kiire laimitort

/Prindi retsept/

Praegusel aastaajal, kui igasugu kodumaised aiasaadused valmivad, on minu arvates lausa patt teha kooki välismaistest puuviljadest. Mina aga andsin ahvatlusele järel. Avastasin Anna-Liisa kokaraamat 2-st laimitordi, mida lihtsalt pidin kohe proovima. Koogi kohta niipalju, et sel on mõnusalt tunda laimihõngu. Vaadates kondenspiima suurt kogust retseptis, jääb kook siiski tänu hapukale laimimahlale parajalt magusaks!


Põhi:
200 g Digestive küpsist
100 g sulatatud võid


Täidis:
1 purk (400g) kondenspiima suhkruga
4 laimi mahl
2 dl vahukoort


Purusta küpsised köögikombaini või mikseriga. Lisa sulatatud või ja sega küpsisepuruga läbi. Suru segu lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Pane vorm seniks külma kuni teed täidise.

Täidise jaoks pressi pooleks lõigatud laimidest mahl välja. Vahusta koor ning sega hulka kondenspiim ja laimimahl. Kummuta täidis vormi põhja peale. Hoia kooki külmikus vähemalt 2 tundi. Serveeri.

18 kommentaari :

  1. Proovisin seda kooki/torti teha ja pean ütlema,et see tuli väga hea...kusjuures alguses suhtusin skeptiliselt nii magusatesse koostisosadesse(ja veel suht suurtes kogustes), aga laim jääb väga mõnusalt tunda ja ei lase koogil liiga magusaks muutuda. Igatahes külalised kiitsid väga:)
    Suur tänu retsepti eest Ragne!!!:)

    VastaKustuta
  2. tore, et retseptiga rahule jäite;) Mulle meeldib selle koogi juures veel see, et zelantiiniga ei ole vaja jännata, täidis jääb tänu vahukoore-kondenspiima segule parajalt paks

    VastaKustuta
  3. Mõtlesin seda kooki uuesti teha, sest mulle tõesti maitses:) Aga tekkis küsimus,et kui asendada laim mõne teise tsitruselisega,et kas näiteks apelsin või greip suudaks sama efekti ehk siis olla kondentspiima ja vahukoore magususest üle?

    VastaKustuta
  4. kardan, et apelsini või greibiga jääb kook liiga magusaks. Küll aga oli raamatus, kust retsepti võtsin soovitatud seda proovida ka sidruniga. Kuna sidrunid on suuremad, siis tuleks kooki teha 4 väiksema sidruni või 3 normaalsuuruses sidruniga.

    VastaKustuta
  5. Ma seda kartsingi, aga kuna ma sidrunit eriti ei armasta siis teen ilmselt uuesti laimiga:)
    ja teen lisaks mõne minikoogi apelsini või gribiga, et proovida:)

    VastaKustuta
  6. Minikook apelsini või greibiga on hea idee. Jään huviga ootama muljeid, kuidas katsetused välja tulid;)

    VastaKustuta
  7. Suhtusin samuti alguses natuke skeptiliselt(purk kondentspiima aja hirmu peale)Kuna oli kiire ja kooki vaja soojas autos trantsportida,siis ikkagi proovisin.
    Tõeliselt maitsev.Meenutas kunagi ema tehtud sidrunikooki.
    Ühesõnaga kõigile maitese js paluti teinekordki teha.

    VastaKustuta
  8. Kusjuures mul olid samasugused hirmud selle purgi kondenspiimaga:)

    VastaKustuta
  9. Super kook mu arust! Läheb täna tegemisele neljandat korda juba :)
    Olen ise digestive põhja sisse pannud ka purustatud metspähkleid, väga hea!

    VastaKustuta
  10. Proovisin teha ja nii head ja lihtsat kooki ei ole ammu saanud:). Keegi ei arvanud ära ka, millest see kook tehtud oli :)

    VastaKustuta
  11. Liis, Sinu kiidusõnad tuletavad mulle meelde, et peaks seda kooki läiajal tegema;)

    VastaKustuta
  12. Leidsin ka sele retsepti siit..Tund aega tagasi panin kappi..kuid siiani ei ole tahkemaks läinud:S Ma siiralt loodan, et ikka läheb..Võibolla on asi sellest, et vahukoor ei olnud nii vahtus?? Kas võib asi selles olla..? Aga eks paari tunni pärast serveerin seda!;) AItäh retsepti eest..Annan siis teada kas tuli välja;)

    VastaKustuta
  13. Ootan huviga, kuidas välja tuli, Kas tarretus ära?

    VastaKustuta
  14. Terve öö kylmikus ja ei tarretunud :/ Ei teagi milles asi. Siiani alati õnnestunud :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas vahukoor oli värske? Vahest võib selles viga olla!

      Kustuta
  15. Külmikus vähemalt 2h. Kas 24h on liiga palju või just mõnus? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mida kauem, seda parem:) 24 h sobib väga hästi!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails