4. juuni 2018

Suvine külmsupp maitserohelisepüreega

Suvisel ajal peab kindlasti külmsuppi valmistama, vähemalt kasvõi korra. Külmsupp aitab minu arvates tekitada seda mõnusat suvist maakodu-tunnet. Teatavasti rändavad ju sellisesse suppi just need komponendid, mis parasjagu külmkapis ärakasutamist vajavad. Ja maakodus tekib selliseid komponente küllaga, olgu selleks siis viimane tükike juustu, eelmise toidukorrast järelejäänud grill-liha või siis hoopis peenral noppimist ootavad ürdid või redised. Tuleb tunnistada, et mina valmistan seesugust värskendavat suvesuppi soojal hooajal ikka väga tihti, eriti just maakodus. Tõsi, retsepti otseselt ma ei jälgi ning kõik käib "tunde järgi". Ehk annab aga allolev retsept kellelegi mõne idee, kasuliku vihje või siis hoopis lemmikretsepti köögisahtlisse.

Külmsuppe on nii palju eriilmelisi. See supp on maitserikas tänu eelnevalt keefiriga kokku mikserdatud maitserohelisele. See jagab ennekõike kogu supile maitset, kuid annab ka suviselt roheka värvuse. Mina soovitan kasutada püreestamiseks hernevõrseid või koriandrit. Esimesel juhul jääb lõpptulemusena maitse äratuntava hernemekiga, koriandriga tehes aga sellele maitserohelisele omase varjundiga! Mõlemad on head ning soovitan!

Mõned soovitused külmsupi valmistamiseks:
-Soovitav on põhi eelnevalt valmis segada ning see maitsestuma jätta (tund kuni üleöö)! 
-Maitsesta suppi valmistamise lõpuosas korralikult soola, pipra ja suhkruga. Need võimendavad ka teiste komponentide maitset!
-Külmsupp on justkui külmkapitühjendusroog, millesse saad lisada ärakasutamist vajavad (ja külmsuppi sobivad) komponendid.
-Külmsuppi serveeri kindlasti külmalt!

Vaata siit blogist ka teisi külmsupiretsepte:
Klassikaline suvine külmsupp okroška
Kurgisupp õhetava piparmündiga
Kamasupp mee ja marjadega
Tomati-basiilikusupp
Kiire suvine külmsupp kurgiga
Peediga külmsupp
Gazpacho
Okroška

Suvine külmsupp maitserohelisepüreega

Mitmele: 2
Valmistamisaeg: 10 min

100 g küpsetatud toorvorste, grillitud liha vms
50 g marineeritud kurki
1 keedetud muna
2 sl pärmihelbeid
1 sl oliiviõli
soola, pipart, suhkrut
500 g keefirit
1 potike hernevõrseid või koriandrit
2 sl röstitud seesamiseemneid


Valmista supipõhi: selleks sega kokku tükeldatud liha, marineeritud kurgitükid, hakitud muna, pärmihelbed ja oliivõli. Lisa maitseks soola, pipart ja suhkrut. Jäta maitsestuma (võimalusel jäta maitsestumiseks aega)! 

Pane blenderisse 250 g keefirit, hernevõrsed (või koriander) ja seesamiseemned ning püreesta ühtlaseks massiks. Vala kaussi ning lisa lusikaga segades juurde ülejäänud keefir. Lisa segades juurde supipõhi, Maitsesta lõplikult ning serveeri!


Postitus sündis koostöös Grüne Feega
Vaata ka minu külaskäiku Grüne Fee aiandisse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar