Minult küsiti hiljuti ühe intervjuu raames, et millised on
minu toiduga seotud kiiksud. Ma tean, et mul neid ikka on ning kuna pidin
sellele küsimusele vastama suhteliselt kohe, siis lühikese ajaga turgatas neid
mulle kohe üllatavalt palju pähe. Mõned näited (ehk keegi samastub minu
omadega?!):
1. Ma armastan juustuga kaerahelbeputru! Kui valmistan
endale kaerahelbeputru, siis 99% juhtudest on see soolane, lisanditeks
sulatatud juust, tavaline juust, või ning soolahelbed. Armastus sellist sorti
toidu vastu tekkis ülikooliaegadel, kui me toanaabriga kaerahelbe-juustuputru
sõime nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks. Mäletan, et loengu ajal olime alati ärevil, et saaks juba koju juustuputru sööma.
2. Ma pean magustoitu sööma kahvliga. Ma ei oska lusikaga
süüa kooki või teisi samalaadseid magustoite. Mulle lihtsalt ei meeldi lusikaga
koogitükikest mööda taldrikut taga ajada. Seetõttu, kui magustoidukahvlit
juhuslikult ei leidu, siis lepin ka tavalise kahvliga. Peaasi, et lusikaga
sööma ei pea!
3. Ma jumaldan juua kohvi kookospiimaga. Kookospiim teeb
kohviga lausa imesid, vähemalt minu arvates:)
4. Ma joon iga päev ca 2 liitrit vett päevas. Mul on kodus
pooleliitrine pudel, mis aitab täpselt meeles pidada, kui palju vedelikku
täpselt joodud on.
5. Laupäev ja pühapäev on meie peres pannkookide päralt.
Tulgu või uputus, aga nädalavahetuste hommikuti peavad laual olema pannkoogid
moosiga!
6. Mulle tundub, et mulle meeldib kooke rohkem teha, kui
süüa
7. Külmutatud banaan on liiga hea! Minu sügavkülmas leidub
rohkelt külmutatud banaane. Üldiselt lõikan külmutatud banaani viiludeks ning
maiustan nendega siis, kui parasjagu magusaisu on. Mõnikord valmib nendest ka
jäättis.
8. Kui juba külmutatud toitude juurde asi läks, siis ma olen
täielikult külmutatud kohukeste sõltlane. Mul on tegelikult sügavkülmas terve
riiul (koos banaanidega), mis täidetud erinevate kohukestega. Üldjuhul üks
kohuke päevas on tavaline taks. Kellele sellest rääkinud olen, siis need on ka
sõltlasteks hakanud ... vähemalt mõneks ajaks:) Proovige järele! Kindlasti
külmutage erinevaid kohukesi, sest nende tekstuurid on külmunult nii erinevad
ning sööjate maitsed on erinevad! Nii leiate lihtsalt kiiremini omad lemmikud;)
Need on mõned pisikesed kiiksud, mis esmalt mullepähe kargasid. Ja
kui juba kohukeste juurde jutt läks, siis see postitus ongi tegelikult
pühendatud isetehtud kohukesele. Tõsi, nende vormimine ja šokolaadiga katmine võib kohati pisut keeruline olla, kuid lõpptulemus on seda väärt. Ka minul kukuvad kohukesed igakord
erimoodi välja, aga kuna maitse on seda väärt, siis olen nõus pisut vaeva
nägema. Tegelikult saab muidugi lihtsamini, täites kohupiimatäidisega konkreetsed muffinivormid või mõned muud vormid.
Hiljuti ühele
külalisele kohukest pakkudes sain tagasisidet, et see maitseb nagu hea ja
kvaliteetne kohuke. Justnagu need poes müüdavad head kohukesed (siinkohal oli
mõeldud seda siiski komplimendina:)) Ja tegelikult nii ongi, isetehtud
kohukesed maitsevad tõeliselt ehedalt ning puhtalt, kuigi poetoodanguga ma siiski
võrdlusi ei tooks. Täpiks i-le on kindlasti värsked marjad, mis ampsu
kohukesega hästi kokku sobivad.
Käemodell: poeg Andri (8a)
6 kohukest
200 grammi kohupiima (kuivemat ja teralist)
75 grammi toorjuustu, toasooja
60 grammi võid, toasooja
3 supilusikatäit suhkrut
Glasuur:
150 g tumedat šokolaadi
1. Sega omavahel kohukese valmistamise komponendid.
2. Laota kohupiimasegu toidukile/küpsetuspaberiga
vooderdatud keeksivormi ning lase külmkapis segul taheneda vähemalt tunnijagu.
Seejärel tõsta umbes 15 minutiks sügavkülma.
3. Sulata šokolaad vesivannil. Lõika sügavkülmast võetud
kohupiimamass 6 kohukeseks ning kata kiiresti pealt ja äärtest šokolaadiga.
Aseta kohukesed külmkappi tahenema 15 minutiks.
4. Pööra tahenenud kohukesed ümber ning kata šokolaadiga
katmata kohupiimasegu. Aseta uuesti külma, kuniks šokolaad on tahenenud.
Serveeri koos marjadega!