4. jaanuar 2017

Toorjuustutrühvlid magusa toortatrakattega

Lumi tuli küll maha, kuid jõulud on selleks aastaks ühele poole saamas. Täna otsustasime kuuse välja viia, kuid enne seda on vaja ehted kuusepuult veel ära võtta, mis on minu arvates kõige tüütum osa. Käsi aga püsti, kellel on veel piparkooke järel? Meie magusakausis on piparkooke küllaga leidumas. Paar päeva tagasi valmistasin viimasest isetehtud piparkoogitainast ühe pannijagu muredaid jõuluküpsiseid.Tundub aga, et piparkookidest on kõikdel isu täis, seega kel samamoodi piparkooke veel kodus olemas, siis alljärgnev retsept võib sobida nende maitsvaks ärakasutamiseks!


20-22 tk

200 g tumedat šokolaadi
250 g toorjuustu, toasooja
50 g piparkooke või muid meelepäraseid küpsiseid

Kate:
6 sl toortatratangu
2 tl suhkrut
paar näpuotsatäit kaneeli
näpuotsatäis kardemoni

Sulata šokolaaditükid vesivannil. Sega toorjuust kausis lahti ning lisa sulatatud šokolaad. Sega juurde ka purustatud piparkoogid. Lase segul külmkapis taheneda tunnijagu. Seejärel rösti toortatratangud kuival pannil (paar minutit), lisa pannile ülejäänud ained ning lase suhkrul pannil sulada, ise korralikult segades, et tatratangud maitseainetega kokku saaks. Seejärel lase segul jahtuda mõned minutid ning jahvata tatrasegu kohviveskis või uhmri abil peenemaks. 

Vormi trühvlisegust pisikesed pallikesed ning veereta neid tatrasegus. Hoia serveerimiseni külmkapis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar