5. jaanuar 2017

Lihtne šokolaadivaht, mis kiirelt magusaisu peletab!

Küll on jahedaks läinud, kuid tänu sellele tekib kohe isu soojendavate roogade järele. Täna valmistasinnäiteks väga-väga vürtsikat Tom Kha suppi, mis seest meeldivalt soojendas ning mis peale pikka jalutukäiku oli täpipealt see, mida maitsemeeled soovisid. Kuum tee on ka praegu aukohal - sellega algab ja lõppeb päev. Lisaks veel igapäevased vankriga jalutuskäigud, kuhu alati termosega sooja teed kaasa teen. Kui juba teed juua, siis tahaks ju miskit head ka kõrvale?! Kiire magusaisu peletab minul näiteks mõni hea komm, kui aga midagi paitavat maitsemeeltele pakkuda, siis soovitan proovida sedasama šokolaadivahtu. Valmistasin seda esmakordselt juba umbes aastajagu tagasi, kuid täna turgatas see magustoit mulle taas meelde. Seetõttu panen ka selle lihtsa retsepti siia kirja, ehk on mõnele abiks...



neljale

2 dl rõõska koort (35%)
100 g valget šokolaadi
150 g Skyr´i või Kreeka jogurtit
maasikatoormoosi


Vahusta koor tugevaks vahuks. Murra šokolaad tükkideks ning sulata vesivannil. Sega sulanud šokolaad kokku skyr´i või Kreeka jogurtiga. Seejärel lisa ettevaatlikult segades juurde vahukoor. Jaota segu magustoiduklaasidesse ning aseta külmkappi tahenema 6 tunniks kuni üleöö. Vahetult enne serveerimist aseta magustoitudele toormoos. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar