25. veebruar 2016

Gluteenivaba suvikõrvitsapasta

Ma ei oskagi kirjeldada, kui suur suvikõrvitsapasta austaja ma olen. Ütleme nii, et kui kogu perele see meeldiks, siis kolm-neli korda nädalas oleks see toit kohe kindlasti menüüs. Siiski on see roog pigem naistele meeltmööda... Suvel pakuti imehead suvikõrvitsapastat ühe Pärnu toidukoha suvemenüüs, mida ma lausa jumaldasin. Talvisel ajal peab aga ise taolise roa kiiresti valmis tegema:)


Alljärgnevalt üks väga-väga lihtne retsept, mis valmib vist umbes 15 minutiga. Suurimaks vaevaks on suvikõrvitsast ribade tõmbamine. Siinkohal on hädavajalikuks abimeheks köögiviljalõikur, mille leiab paari euro eest köögitarvete poodidest! Retsept ilmus ka Naistelehes 10.02.2016.

kahele

500 g suvikõrvitsat
1 sl võid
1 sl õli
1 suurem peotäis spinatilehti
soola, pipart
3 sl parmesani, peenelt riivituna (lisaks pisut serveerimiseks
1-2 tl laimist pressitud mahla

Lõika suvikõrvitsast juurviljaribastaja abil pikad spagetid. Kuumuta rasvained pannil ning lisa suvikõrvitsaspagetid ja spinatilehed, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta paar minutit ning lisa pannile parmesan. Sega see pastarooga ning piserda pastaroog kergelt üle laimimahlaga. Serveeri koheselt koos riivitud parmesaniga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar