3. märts 2016

Lihtne ingverilõhe

Kas lihtsasti valmiva kalaroa retsepti soovite? Igastahes on alljärgnev toit ülimalt lihtne ning maitselt meeliülendavalt hea. Mulle meeldivad sellised road, mis saavad valmis nii kiiresti, et vaevu oled suutnud laua katta, kui ahjukell annab juba märku valminud toidust. Selle lõheroaga on samamoodi, kus ainsaks vaevaks on kastme kokkusegamine ... seejärel teeb kogu ülejäänud töö ära juba ahjukuumus. Siia kõrvale olen teinud ise tavaliselt värsket salatit, samas sobib hästi bulgur, riis, kuskuss. Kartuli-porgandipüree on ka imehea!
Retsept ilmus ka 17.02.16 Naistelehes.


kolmele


400-450 g lõhefileed

Kaste:
2 sl heledat sojakastet
1 sl laimist pressitud mahla
1 tl mahedat sinepit
0,75-1 tl vedelat mett
1 sl peeneks hakitud ingverit
1 sl peeneks hakitud tilli

Lõika lõhe kolmeks ning aseta ahjuvormi. Sega omavahel kastme 4 esimest komponenti, lisa juurde ingver ja till. Määri kaste kalatükkidele ning lase võimalusel maitsestuda 5-10 minutit. Seejärel kata vorm fooliumiga ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit (oleneb fileede suurusest), umbes 5 minutit enne küpsemise lõppu eemalda foolium.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar