21. august 2015

Herne-brokolipüree

Täiesti testitud ja katsetatud, et seda püreed söövad ka need pirtsutajad, kelle jaoks on kartulipuder ainuke ja õige köögiviljapüree:) Niisiis, kui valmistada lõuna- või ühtusöögiks miskit liha ning aurutatud köögiviljad, värske salat või mõni muu tervislikum variant tundub juba üksluiseks muutunud, siis siin see on - suviselt heleroheline püree, milles on rohkelt herneste mekki ning brokoli varjatut võlu. Lisaboonusena räägib selle toidu kasuks  ka lihtne valmistusviis:)

400 g herneid
400 g brokolit
2 sl võid
ca 4 dl piima
150 g toorjuustu (murulauguga)
soola


kõrvitsaseemneõli (soovi korral serveerimiseks)

Keeda herned ja brokoliõisikud soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, lisa köögiviljadele või ja piim ning püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Sobiva konsistentsi saavutamiseks võid lisada täiendavalt piima. Kõige lõpuks sega lusikaga püreesse toorjuust. Maitsesta lõplikult ning serveeri koos kõrvitsaseemneõliga.

1 kommentaar:

  1. See on parim püreesupp, mis ma saanud olen! Aitäh selle vahva retsepti eest! :)

    VastaKustuta