28. juuni 2008

Ribiliha stroganov

/Prindi retsept/

Selle toidutegemisel sain inspiratsiooni eelmise nädala Terevisiooni hommikuköögist, kus valmistati kanaliha stroganovi seentega. Mina jätsin mõningased komponendid välja, mõningased lisasin ning nii valmiski maitsev lõuna. Antud retsepti juures on hea see, et kasutada saab just sellist liha, mida ise soovid – isegi võib ju kasutada vorsti. Lisaks sellele on ettevalmistusaeg lühike!


kahele

300 g ribiliha
25 g tomatipastat
75 g sibulat
2 küüslauguküünt
50 ml kanapuljongit
75 ml piima
ca 2 spl hapukoort
sinepit
riivitud juustu
pisut nisujahu
(ca 1-2 tl)praadimiseks õli
musta pipart
soola

Maitsesta liha vähese soola ja pipraga ning prae kergelt pannil vaid niipalju, et nad pruunistuksid. Kastme valmistamiseks prae hakitud sibul ja küüslauk poti põhjas vähese õliga klaasjaks, lisa tomatipasta ja jahu, kuumuta korra läbi ja vala juurde puljong ning hapukoor ja sinep. Lase kaste keema ja maitsesta soola ning musta pipraga. Pane praetud liha ahjuvormi ja vala kastmega üle. Küpseta ca 200 °C juures, kuni liha on valmis haudunud. Natuke enne valmimist lisa peale riivitud juust.

2 kommentaari: