29. juuni 2008

Rabarberipirukas

/Prindi retsept/

Selle koogi nimeks on algselt küll rabarberikook, kuid ei ole liialdus selle koogi kohta öelda pirukas. Eriti meeldib mulle koogi juures piruka peale laotatud ribad, mis moodustavad koogil ruudu-mustri.

Põhi:
4,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
150 g võid
1 dl piima


Täidis:
400 g rabarbrit
2 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist

määrimiseks muna

Sega kuivained omavahel. Näpi hulka või. Kõige viimasena lisa piim ning sõtku tainaks. Aseta külmkappi ca pooleks tunniks. Koori ja tükelda rabarberid ning sega täidiseained omavahel. Lase ca 10 minutit seista, et rabarberimahl välja tuleks.

Vooderda koogivormi põhi ja ääred (kasutasin 28 cm läbimõõduga ringilist vormi) 2/3 taignaga, seejärel aseta põhjale rabarbritäidis. 1/3 taignast lõika 1 cm laiusteks ribadeks ja aseta koogile risti, et tekiks ruudustik. Pintselda kooki pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 225 kraadi juures 30 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar