22. oktoober 2025

Ahjus küpsetatud suvikõrvitsad hakklihatäidisega

Üks toit, mida ma sel suvel väga tihti valmistasin. Ahjus küpsetatud suvikõrvitsad, mis täidetud hakklihaseguga. Ilmselgelt väga lihtsasti valmiv roog ja lõpptulemus samuti maitsev, kodune ja toitev. 

2 suvikõrvitsat
soola, pipart, oliiviõli

Täidis:
0,5 sibulat
1 küüslauguküüs
100 g paprikat
200-250 g hakkliha
4 sl pastakastet
2 sl tilli või rohelist sibulat, hakituna
4 sl riivitud juustu või mozzarellat
soola, pipart

Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ja uurista seemnesisu välja. Maitsesta suvikõrvitsapoolikud soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga.

Haki sibul ja küüslauk, tükelda paprika. Tõsta need kuumale õliga piserdatud pannile ja kuumuta läbi. Lisa hakkliha ja küpseta liha valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lisa segades pastakaste ja maitseroheline. Tõsta segu suvikõrvitsatele, raputa peale riivitud juustu ning küpseta 180 kraadi juures 15-25 minutit ehk seni kuni juust on pealt sulanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar