17. oktoober 2023

Kõrvitsa-õunamoos

See moos oli täna (17.10.2023) üheks külaliseks Terevisioonis, kus ma kõrvitsatoitudest rääkimas käisin. See moos on väga hea viis täiendada talviseid moosivarusid ning kasutada ära kõrvitsaid, mis kodus ootel. Seega on siin nüüd üks mõnusalt maitserohke ja põnev kõrvitsa-õunamoos, mis sobib hästi kasutamiseks sarnaselt tavapärastele magusatele moosidele.


Valmistamisaeg: 45 minutit
Kogus: 2-3 purgikest

800 g kõrvitsa viljaliha
500 g õunu (puhastamata kogus)
1 kaneelikoor
1 apelsini riivitud koor ja mahl
5 nelgitera
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
125 g pruuni suhkrut

Pane kõrvitsa viljaliha ja kooritud ning puhastatud õunad potti. Lisa kaneelikoor apelsinist pressitud mahl ning kuumuta mahl keemiseni, seejärel hauta segu madalal kuumusel 5 minutit. Lisa nelgiterad, kardemon, muskaatpähkel ja apelsinikoor ning hauta komponentide pehmenemiseni. Vahepeal sega ja lisa pisut vett, kui selleks peaks vajadus tekkima.

Eemalda segust kaneelikoor ja soovi korral nelgiterad. Püreesta mass ühtlaseks. Tõsta segu uuesti potti, lisa suhkur ja kuumuta 5 minutit. Lisa soovi korral kardemoni või teisi maitseaineid. Seejärel tõsta valminud moos koheselt purkidesse ja kaaneta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar