24. juuli 2023

Juustukook murelitega - selle suve lemmikkook! (Küpsetamata!)

Ja siin see nüüd on - üks eriti maitsev ja kreemjas juustukook! Tuleb tõdeda, et see on tõepoolest üks minu selle aasta lemmikkooke. Juba hapukoorega valmistatud põhi on nii hea. Ja siis veel kreemjas toorjuustumass, milles annavad tummisust küpsised, pähklist mekki halvaapuru ning värskust mahlased murelid. Loomulikult võib seda kooki proovida ka teiste marjadega, aga kuna murelid on oma olemuselt tugevama tekstuuriga, siis sobivad need siia kooki just eriti hästi. Lisaks ei ole need üleliia magusad ega ka liialt hapud!

 
Üks soovitus minu poolt: kui Sul on sügavkülmas veidi ruumi, siis tõsta kook enne serveerimist umbes tunnikeseks sügavkülma. Nii on toorjuustutäidis meeldivalt tahke ning minu arvates on see kook veelgi parem. Selle koogiga on veel nii, et tegelikkuses nõuab see külmkapis tahenemist/valmimist umbes 6-8 tundi. Kui soovid seda kooki aga veelgi kiiremini valmis saada, siis pista see sügavkülma umbes 3 tunniks. Nii saad selle koogi veelgi kiiremini valmis!

Magusat koogitegu!

Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg 6-8 tundi
Kogus: 10 tk

Põhi:
200 g klassikalisi küpsiseid
50 g võid
50 g hapukoort

Täidis:
150 g valget šokolaadi
100 g piimašokolaadi
600 g toasooja toorjuustu
150 g hapukoort
75 g halvaad
75 g klassikalisi küpsiseid
150 g mureleid

Põhi: peenesta küpsised. Sulata või ning lisa koos hapukoorega küpsisepurule. Sega ühtlaseks massiks. Suru valminud segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø20-21cm) põhjale.

Täidis: sulata šokolaadid (eraldi kaussides) veevannidel. Sega toorjuust kausis lahti. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Jaga valminud toorjuustusegu võrdselt kahte kaussi. Lisa ühte kaussi valge šokolaad ja teise piimašokolaad, sega korralikult.

Tükelda halvaa ja küpsised. Eemalda murelitelt kivid ning lõika need kolmeks-neljaks.

Lisa valge šokolaadiga toorjuustusegusse halvaa, küpsised ja murelid. Sega kergelt ja tõsta segu koogivormi. Tõsta vormi ka piimašokolaadiga toorjuustusegu ning sega 2 kihti omavahel kergelt kahvliga läbi, et need pisut ühineksid. Silu kook pealt ühtlaseks ning tõsta külmkappi valmima vähemalt 6 tunniks. Kaunista meelepäraselt ja serveeri.

16 kommentaari:

  1. Millist toorjuustu Teie soovitaks kasutada? Farmi, Otto jne..

    VastaKustuta
  2. Kui mureleid saada ei ole, siis milliste marjadega võiks asendada? :)

    VastaKustuta
  3. Kas kassikaliseks küpsiseks sobib ka Digestive?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem soovitaksin kasutada tavalisi Selga küpsiseid või siis Kalevi küpsiseid!

      Kustuta
  4. Tere Ragne! Mis läbimõõduga koogivorm oli?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Retseptiõpetuses see olemas:) Koogivorm Ø20-21cm.

      Kustuta
  5. Kas võiks kasutada sügavkülmutatud mureleid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks selle koogi puhul ei ole külmutatud marjad head. Need hakkavad koogi sulama ning seetõttu ei tahene kook soovitult.

      Kustuta
  6. Päris rammus, aga väga maitsev! Teen kindlasti veel 😊

    VastaKustuta
  7. Tere, selline küsimiu, kui sügavkülma ei pane, kas siis on oht, et laguneb, vajub ära? Sügavas ei ole ruumi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei lagune ära. Sügavkülma panemisega tekib koogile selline mõnus konsistents. Aga murest saan aru, sest ka mul tihtipeale pole sügavkülmas ruumi. Soovitan sellegi poolest seda kooki proovida:)

      Kustuta