7. oktoober 2022

Lihtsad sõrnikud

Kohupiimased sõrnikud on alati hea mõte! Seetõttu jagan Teiega üht imelihtsat retsepti nende valmistamiseks. Nagu retseptis öeldud, siis soovitan kindlasti tainal enne küpsetamist külmkapis seista. Nii on tainas paremini maitsestunud ning ka pannil küpsetamine lihtsam!

 PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!
 

Valmistamisaeg: 15 min + maitsestumisaeg
Kogus: ca 20 tk

400 g kohupiima
4 sl suhkrut
4 sl mannat
4 sl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
2 sl hapukoort

Sega kohupiim kausis lahti. Sega kuivained omavahel ning lisa koos munade ja hapukoorega kohupiimale. Sega ühtlaseks ning lase tainal külmkapis maitsestuda ca 15-30 min. Seejärel küpseta sõrnikud pannil õlis kaane all (keskmisel kuumusel) mõlemalt poolt valmis.

Retsept koostöös Farmi

2 kommentaari:

  1. Mõtlen, et kas kohupiima asemel sobiks ka nt Kreeka jogurt või hapukoor? Kas peaks siis miskit ka retseptis muutma?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Alati võib ju retsepti muuta ja asendusi teha, aga siis peab lihtsalt arvestama, et lõpptulemus ei pruugi olla see, mis originaalil:) Kui nende sõrnikute tegemisel asendada kohupiim Kreeka jogurti või hapukoorega, siis on lõpptulemusena sõrnikute konsistents kindlasti teine. Kui on soov sõrnikuid teha, siis soovitan ikka kohupiima kasutada (mitte asendada ka kohupiimapastaga):)

      Kustuta