29. aprill 2015

Kihiline vanillipudingukook, mis valmib vaid viiest komponendist.

Keedad kohvi valmis, istud söögilaua äärde ning jääd mõtisklema, et mis saab edasi. Kohv on laual, aga justkui miskit oleks puudu. Miskit magusat ehk? See vanillipudingukook on parajalt magus, mistõttu sobib hästi tassikese kange kohvi kõrvale ... pisike tükike kooki, mis kohviga ideaalselt sõbruneb. Olgugi, et rabarberihooaeg hiilib tasapisi kööki, siis siis on viimane aeg üks seesugune vanillipudingukook ahju pista.


See on mahlase, kuid tummise olemusega kook, mis poseeris ka aprillikuu(2015) ajakirja Maret "Kuu kook" rubriigis. Valmistamiseks läheb vaja täpselt 5 komponenti ning lõpptulemusena saab valmis hästi maitsev kahekihiline koogike.



400 g muretainast
4 muna
300 g šokolaadikreemi, toasooja
50 g mett
300 g vanillipudingut

Suru muretainas võiga määritud ümara (Ø 21-22 cm) koogivormi põhja ja äärtele. Sega omavahel 2 muna ja toasoe šokolaadikreem ning vala see koogipõhjale. Sulata mesi pliidil vedelaks ja sega 2 muna ning vanillipudinguga. Vala segu ettevaatlikult šokolaaditäidisele. Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures umbes 55 minutit. Seejärel lülita ahi välja ja lase koogil suletud uksega ahjus seista umbes 30 minutit.

8 kommentaari:

  1. Mida on siin täpsemalt mõeldud šokolaadikreemi all? Midagi kohupiimalist või hoopis nutella sarnast?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen kasutanud koogi küpsetamiseks nii sokolaadiga toorjuustukreemi (farmi), kui ka Nutellat. Minule meeldis viimasega rohkem:)

      Kustuta
  2. Kas mee võiks ära jätta, kui tahaks vähem magusat kooki?

    VastaKustuta
  3. Kahjuks jäi munamaitse koogile juurde. Mis küll valesti võis minna?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Milliseid mune kasutasid? Äkki olid kasutatud munad liialt suured?

      Kustuta
    2. Lisaks millist šokolaadikreemi ja pudingut kasutasid? Võimalik, et need ei olnud sobiva magususega?

      Kustuta