11. jaanuar 2014

(Plaadi)piparkook pirnide ja šokolaadiga


Ma ei tea, kas selleks retseptipostituseks on liialt hilja, aga minul seisab külmakapis veel tükike piparkoogitainast. Just sellise olukorra lahendamiseks tuleb mängu seesama retsept, kus saab mugavalt ära kasutada viimased piparkoogitainajäägid. Tegelikult tegin seda kooki ka jõulusel ajal paar korda ning peab ütlema, et kardemonisõbrana avastasin viimased tainapalli külmast rõõmuga.

See piparkook pirnide ja šokolaadiga jääb tegelikult nagu plaadikook, millel kate täidisust annab. Retsepti võisite kohata ka detsembrikuu (2013) Maretis.




500 g piparkoogitainast
50 g piimašokolaadi, peeneks hakituna (võib ka rohkem panna)
3-4 pirni
1 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kardemoni

Rulli piparkoogitainas u 0,5cm paksuseks ristkülikuks ning aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota tainale hakitud šokolaad. Lõika pirnid pooleks ning eemalda südamikud. Seejärel viiluta pirnid õhukesteks viiludeks ning laota tainale šokolaadipuru peale. Raputa pirnidele suhkur ja kardemon ning küpseta 200 kraadi juures u 15-20 minutit.

3 kommentaari: