Pirukad
on viimasel ajal kuidagi tahaplaanile jäänud, kuid see-eest seda suurem
rõõm ja ootusärevus, kui mõni pirukas kohe-kohe valmis saab. See
hapukapsapirukas on mul üsna mitmel korral ahju rännanud ja ma pean
ütlema, et rändab edaspidigi. Sõltumata aastaajast on see üks viisakas
amps nii soojalt kui ka külmalt, hapukapsa pooldajatele, kui ka sellest
mitte kõige suuremas vaimustuses olevatele sööjatele. Retsepti valmistasin ajakirja Maret, detsember 2013.
Põhi:
3 dl jahu
0,25 tl soola
125 g võid
3-4 sl külma vett
3 dl jahu
0,25 tl soola
125 g võid
3-4 sl külma vett
Täidis:
0,5 sibulat, peeneks hakituna
200 g hakkliha
200 g hapukapsast
1 dl vett
suhkrut, soola, pipart
0,5 sibulat, peeneks hakituna
200 g hakkliha
200 g hapukapsast
1 dl vett
suhkrut, soola, pipart
Kate:
2 muna
100 g hapukoort
50 g riivitud juustu
2 muna
100 g hapukoort
50 g riivitud juustu
Põhja
valmistamiseks sega kokku jahu ja sool. Näpi hulka või, lisa külm vesi
ning sõtku kõik ühtlaseks tainaks. Rulli tainarulliga õhemaks ning
vooderda tainaga 22cm läbimõõduga vorm. Aseta vorm täidise valmistamise
ajaks külma.
Täidise jaoks prae pannil sibul ja hakkliha. Küpsemise
lõpul lisa hapukapsas. Kalla peale vesi, maitsesta ning lase madalal
kuumusel haududa u 10 minutit või seni kuni hapukapsas on juba pehme (aga
siiski veel veidi krõmps). Seejärel tõsta täidis vormi. Sega omavahel katte ained ning vala vormi täidisele. Küpseta pirukat 175 kraadi juures 40-45
minutit või seni kuni pirukas on omandanud kuldse jume.
kas hapukapsa all on mõeldud seda päris toorest ja haput.. mitte purgiga ostetud praekapsast vms?
VastaKustutaJah, just seda toorest. Piruka valmistamisel tuleb seda hautada, mis teeb hapukapsa ilusti sobivalt pehmeks.
KustutaJärele proovitud ja väga maitsev oli! Isegi laps sõi kaks portsjonit :))
VastaKustutaTore kuulda:)
KustutaTervist...kas see pirukas tuleks hea ka purgikapsaga....tahaks vaga teha aga Siin Kushner elan pole varsket Saada....tanan juba ette
VastaKustutaProovinud ei ole, aga ma arvan, et ikka saab valmistada purgikapsaga. siis tuleb lihtsalt ära jätta see vee lisamise ja hautamise protsess, samuti maitsestada ettevaatlikumalt.
KustutaSee on uskumatult maitsev asi, meeldis nii lastele, kui mehele. Kindlasti kordame.
VastaKustuta