6. märts 2011

Sinihallitusjuustukaste, kreemjam kui kunagi varem

/Prindi retsept/

See sinihallitusjuustukaste sobib ideaalselt dipikastmeks juurviljadele või näiteks lavaššikrõpsudele. Tänu jogurti nõrutamisele on lõpptulemuseks paks, kreemjas jogurt ehk siis selline nagu kreeka jogurti. Lihtsam kui mööda poode kreeka jogurtit taga otsida ongi ju lihtsalt kõige tavalisemat jogurtit nõrutada. Ja koos sinihallitusjuustuga on see jogurtikaste oi-kui-hea:)

500 g maitsestamata jogurtit
125 g sinihallitusjuustu

Pane jogurt kahekordse marliga vooderdatud sõelale nõrguma vähemalt pooleks tunniks* (nii nõrutades eraldub jogurtist üleliigne vedelik). Seejärel pane nõrutatud jogurt kaussi, lisa sinihallitusjuustutükid ning mikerda kõik ühtlaseks massiks.

*Mida kauem nõrutad, seda paksem on lõpptulemus.

4 kommentaari:

  1. Ma teen ka dipikastmeid nõrutatud jogurtist ning sinihallitusjuustuga on meil abikaasga üks lemmikumaid :)

    VastaKustuta
  2. Mina avastasin sinihallitusjuustu koosluse jogurtiga täiesti juhuslikult, kui mul oli vaja ära kasutada kapis lahti olevad sinihallitusjuustu kolmurgad. Hea leid igastahes.

    VastaKustuta
  3. Fantastilised pildid! Nii säravad ja isuäratavad.

    VastaKustuta