17. oktoober 2010

Kit-Kat jäätis

/Prindi retsept/

Nädala alguses olin paar päeva Viljandis, kus suurem osa reisist tuli veeta väljas. Ilm oli muidugi kõige tuulisem, mis üldse terve sügis olnud on ja riides olin peeaaegu, et suvele kohaselt. Jäätise isu ei tulnud mõttessegi. Paar päeva hiljem lähevad sammud aga ikka külmkappi juurde. Üks korralik topsitäis jäätist peaks külmikus alati leiduma. Lihtsalt juhuks, kui peaks isu tekkima. Siitpoolt üks maitsev lisand jäätisele, mis polegi teab mis originaalne, kuid maitse on see eest ülihea.


6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima (suhkruga)
3 tahvlit (3x45g) kit-kat šokolaadi


Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Lisa hakitud kit-kat šokolaaditükid ning sega kõik korralikult lusikaga läbi. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning külmuta 5-6 tundi.

11 kommentaari:

  1. Daimi šokolaadiga tuleb ka hästi mõnus.

    VastaKustuta
  2. Kit-Kat on mu lemmik, ilmselt on see jäätis ka ülihea:P

    VastaKustuta
  3. Daim Šokolaadi pisikeste pallidega, mis on kergelt purustatud on ülihea - proovitud, maitstud:)

    VastaKustuta
  4. Kui ühe paki vahukoore asemel panna jogurtit või pudingit, kas see rikuks siis jäätise ära?

    VastaKustuta
  5. Kahjuks jah - jogurtit või pudingut lisades tekivad jäätisese jääkristallid.

    VastaKustuta
  6. Kas jäätist kuidagi näiteks poole lahjemaks ei saakse teha? Mul tuli jäätis nii rasvane et jääb kurgulakke nagu külma rasva oleks söönud. Maitse Daimiga muidugi väga hea, aga liigne rammusus võtab küll isu ära :(

    VastaKustuta
  7. Sellist ilma segamata ja masinata valmistatud jäätist kuidagi muudmoodi kahjuks teha hästi ei anna. Osa kogust piima või rõõsa koorega (10%) asendades tekivad lõpptulemusse kohe jääkristallid sisse.

    Kuid, mäletan, et minu jäätiseretseptide all kuskil keegi kurtis ka selle üle, et kurgu lakke jääb jäätis tänu rasvasusele:) Tuli aga järgmise jäätiseteos juures välja, et algselt oli rõõska koort liiga tugevasti vahustatud ning hiljem kondenspiima lisamisel oli jälle segatud liiga vähe.

    VastaKustuta
  8. See Kit-Kati jäätis on super, suured tänud selle ja teiste imemaitsvate retspetide eest!:)
    Nüüd aga hakkasin mõtlema, et tahaks proovida iirisejäätist teha. Netist leidsin iirise tegemise retsepte küll, kuid kardan, et sügavkülmas läheb see ehk liiga kõvaks. Ühesõnaga, on sul ehk soovitusi, kuidas seda kõike teha võiks?

    VastaKustuta
  9. Mina soovitaks kasutada iirise jäätise tegemisel keedetud kondenspiima:) Pole proovinud, aga arvan et tuleb hea:)

    VastaKustuta
  10. Ma tahtsin ka küsida, et kas selle Kit-Kati asemel võib panna ka üks kõik mida, et tulemus on ikka hea w?

    VastaKustuta
  11. Eks iga šokolaadiga jääb tulemus erinev, kit-kat annab sellise mõnusa vahvlise ja šokolaadise maitse. Kindlasti soovitan:)

    Proovida aga v'ib üksk'ik mis šokolaadiga, mulle meeldib näiteks geisha, snickersi ja daimi lisandiga:)

    VastaKustuta