27. märts 2009

Imelihtne oapasteet

Jätkan siin kohal oa toitudega. Hiljuti tegin lihtsalt imemaitsvaid oakotlette, mis andis mõtte proovida ka oapasteeti. Olen kuulnud, et see pidi maitsema nagu maksapasteet, nii et sööjad ei oska aimatagi, et tegu on maksa asemel hoopis ubadega. Kusjuures nii ongi, maitseb nagu maksapasteet (mille tegemine on küll lihtne), kuid tegelikult on tegemist hoopis üli-ülikiiresti valmiva oamäärdega. Muid oatoite nami-nami kooskokkamisest.


Väljtulek: ca 700 g

250 g kuivatatud põldube
150 g porgandeid
1 sibul
100 g taluvõid
soola, pipart, suhkrut


Leota ube üleöö vees. Seejärel keeda vees pehmeks. Keemise lõpu poole lisa sool (tänu soola lisamisele lõpu poole keevad kestad ilusti pehmeks). Keeda porgandid pehmeks. Sibul hakkida ning kuumutada pannil õlis klaasjaks. Pane kõik ained (kaasa arvatud ka või) köögikombaini (võid kasutada ka saumikserit) ning mikserda kõik ained ühtlaselt purustatud massiks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

16 kommentaari:

  1. Oapasteedi tegemiseks leota herneid üleöö vees:) Näpukas vist :)

    VastaKustuta
  2. näpukas jah:) aitäh tähelepanu juhtimise eest!

    VastaKustuta
  3. Kuuldavasti on Ragnel tähtis nädal olnud.
    Palju õnne nime vahetuse puhul :)

    VastaKustuta
  4. Tuudur- nii ta on, omandasin mehe perekonnanime,:) tänud õnnitluste puhul!

    VastaKustuta
  5. Tehtud! Väga hea sai, kõik arvasid, et tegu ongi mingisuguse maksapasteediga, keegi ei uskunud, et ubadest:)

    VastaKustuta
  6. Tere Ragne!

    Vaatasin, et huvitavalt lihtne määre ja sooviks seda järgi proovida:)

    Kui kaua umbes see määre säilib?

    VastaKustuta
  7. Väga pikka säilimisaega sellele oapasteedile ei määra. Umbes 3-4 päeva.

    VastaKustuta
  8. Mu ema teeb seda aeg-ajalt. Tänagi pidin end lõhki sööma ning saime külakostiks kaasa ka :) Järgmine nädal on kindlasti plaanis ise teha.
    Mina eelistan seda igal juhul maksapasteedile, poepasteetidest rääkimata.. :)

    VastaKustuta
  9. Laisa inimesena tegin esimese satsi konservubadest - tuli väga maitsev :)

    VastaKustuta
  10. rõõm kuulda. Ei ole konservubadega ise teinud. Loodetavasti tuli maitse sama rikas:)

    VastaKustuta
  11. Väga maitsev , suur tänu, praadisin riivitud porgandi sinna koos porruga.Aitäh jagamast

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm! Kusjuures, see on üsna ammune retsept, aga mul siiani kodus tihtipeale tegemisel!

      Kustuta
  12. Aitäh retsepti eest! Olin meeldivalt üllatunud, et nii mahe ja siidine. Tegin värsketest põldubadest, keetsin koos porganditükkidega ja on hetkel mu lemmik leivakate. Ja parim retsept oma aia põldubade väärindamiseks.

    VastaKustuta