26. juuni 2008

Kosutav suvine arbuusikokteil

Leidsin Anna-Liisa kokaraamatu teisest osast lihtsa arbuusikokteili retsepti. Mõte jahutatud arbuusijoogist oli nii ahvatlev, et otsustasin seda ise proovida. Muutsin jooki tehes aga koheselt retseptis ettenähtud laimikoguse kolmelt ühele, sest nii palju laimimahla tundub natuke liiga hirmutav. Kokteilist niipalju, et järgmine kord kui külalised tulevad on see jook laua peal kindlasti olemas. Antud kogusest saab 2 suurt klaasi kokteili, seetõttu piisab järgnevast kogusest ka kenasti neljale, kui väiksemas klaasis serveerida.


kahele

~600 g seemnetest puhastatud arbuusi viljaliha
0,5 dl suhkrut
1 laimist pressitud mahl

Pane koorega arbuus paariks tunniks sügavkülma. Lõika arbuusi viljaliha tükkideks. Pressi laimist mahl. Seejärel mikserda arbuus, laimimahl ja suhkur saumikseriga jäiseks joogiks. Vajadusel võid lisada suhkrut. Serveeri koheselt.

2 kommentaari:

  1. Mmm, mõnus. ja lihtne ka:) Mul on plaanis lähemal ajal (lootes soojadele ilmadele) arbuusist magustoidusuppi teha, marjadega ja puha. Aga lihtsalt jook kõlab imehästi!

    VastaKustuta
  2. mmm, see arbuusisupp või hea olla, jään ootama seda sinu blogis;)

    VastaKustuta