21. juuni 2008

Kohupiimaklimbid kissellile

/Prindi retsept/

Kohupiimaklimbid on ühed minu lemmiklisandid kissellile. Tavalise kohupiimaga kisselli süües ei ole pooltki maitseelamus selline, mis klimpide puhul. Vahel hea patustada ka ilma kissellita. Klimpe soovitan keeta kergelt soolaga maitsestatud vees, nii tuleb maitsenüanss paremini esile.


150 g teralist kohupiima (tavaline või vanilliga)
1 muna
2-3 sl suhkrut
vanillisuhkrut
1 dl jahu
3 sl sulavõid
klimpide keetmiseks soolast vett


Klopi muna suhkruga, lisa kohupiim ning sulavõi. Klopi hulka jahu ning jäta tainas 5-10 minutiks jahedasse. Kuumuta soolaga maitsestatud vesi ning tõsta sellesse märja lusikaga kohupiimatainast. Arvesta, et klimbid vees suurenevad. Keeda mõõdukas kuumuses ca 5 minutit. Nõruta ning säilita klimpe kuni kasutamiseni taldrikul üksteise kõrval toidukile all. Serveeri kisselliga!

1 kommentaar: