10. oktoober 2007

Odrajahukarask

Eile katsetasin odrajahu-kohupiimakarskit ja minu üllatuseks oli seda tohutult lihtne valmistada. Kui soe küpsetis valmis sai, siis tuli külmkapist vaid külm piim ja või karaski peale määrimiseks välja otsida ning söömine võis alata.



0,5 (125g) pakki kohupiima
1 muna
1 kl (2dl) piima
1 tl soola
1 spl suhkrut või 1 spl mett
2 sl võid (sulata)
0,5 tl soodat
1 kl (2dl) odrajahu
0,5 kl (1dl) nisujahu


Sega kohupiim munaga. Lisa piim, sool, suhkur ning sega. Seejärel lisa sulatatud või ja küpsetuspulbriga segatud jahud. Pane tainas rasvainega määritud kandilisse (17x24cm) või ümmargusse (26 cm) koogivormi ja küpseta ahju keskosas 175 kraadi juures 20-30 minutit ehk seni kuni küpsetis on kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar