21. mai 2025

Salaami-juustusalat

Siin on üks erakordselt maitsev ja lihtne salat, mida olen viimasel ajal väga tihti teinud. Esiteks valmib see reaalselt umbes 15 minutiga. Teiseks, ei ole vaja maitsestamisega siin vaeva näha, sest salatikomponentide hulgas on kõvajuust ja salaami, mis siia rooga ohtralt maitset jagavad. Ja muidugi lisab täiendavat maitset kaste! Seega ei pea muretsema, et see salat kuidagimoodi üksluine jääb.

 

Nagu eelnevalt mainisin, siis on ühe olulise komponendina siis kasutusel Džiugase pikantne kõvajuust (12kuud). See annab kergelt juustuse maitse ja olemuse. Salat on suurepärane just sellisel juhul, kui kokkamiseks palju aega ei ole. Seega soovitan kõik vajalikud komponendid eelnevalt kappi varuda ja edasine on juba kõik väga lihtne.

 

 

Kogus: neljale 
Valmistamisaeg: 15 minutit

pool jääsalatipead
paar peotäit Rooma salati lehti
220 g salaamit
250 g mozzarellat
1 purk (400g) konserveeritud kikerherneid
100 g kõvajuustu, riivituna (Džiugas)

Kaste:
125 g majoneesi
25 ml oliiviõli
1 tl magusat sinepit
1 tl mett
0,25 tl cayenne´i pipart
0,25 tl musta pipart

Tükelda salatilehed. Lõika salaami peeneteks ribadeks, rebi mozzarella tükkideks. Loputa ja nõruta kikerherned. 

Sega kõik salatikomponendid omavahel kokku. Lisa salatile majonees. Sega ülejäänud kastmeained omavahel ja nirista samuti salatile. Sega ja serveeri.

 

 Retsept valmis koostöös Džiugas Eestiga!