Ühed väga
lihtsalt ja kiirelt valmivad šokolaaditükkidega küpsised, mis maitsevad imeliselt.
Kuna nende valmistamine on lihtne, siis võib kööki kutsuda ka lapsed, kes
kindlasti suurima rõõmuga küpsiste tegemisel abiks on. Retsept on lühike ja kiire....
▼
23. veebruar 2013
17. veebruar 2013
See vana hea klassikaline keeks
Kui uhkeldavad šokolaadikoogid, kelmikad juustukoogid, õrn-õhulised beseekoogid või mahedad kohupiimakoogid mingil hetkel enam sööma ei kutsu, tuleks oma retseptivihikutes pöörata ette leht, mis pühendatud klassikalistele keeksidele. Sellistele, mis maitselt kerged, selged ning tavalised. Seda viimast selle sõna kõige paremas tähenduses.
Vahel tuleb lihtsalt isu valmistada miskit tavapärast õhtuse tee või siis hommikukohvi kõrvale. See keeks on just see, mis vaja. Peab ütlema, et otsa saab kiiremini, kui mistahes küpsetis.
PS! See keeks on mahlane, veidi murenev ning üdini hea...ja järgmisel päeval maitseb veelgi paremini (nii nagu keeksid ikka)!
11. veebruar 2013
Üks lemmikutest - kreemjas kruubipuder
Minu taasavastatud sõprus kruubiga algas umbes pool aastat tagasi, kui ma juhuslikult köögiriiulilt ühe pooliku koti kruupe leidsin. Ja nii ma siis olen sellest ajast peale stabiilselt erinevaid kruubitoite meistedanud. Kuna homme on vastlapäev, siis üks vägagi sobiv roog - kruubipuder, mis kreemjas ja juustune (tegelikult sobib see valmistamiseks ükskõik mis ajal). Täiesti kiiduväärt roog, mis ka lastelemmikuks kiirelt saab. Minule meeldib kruubipudrule lisada ka veidi paprikapulbrit, lihtsalt üks hea maitsetekitaja.....
Kui kruubid eelmisel päeval likku panna, siis järgmisel päeval kulub selle toidu valmistamisele vaid 30 minutit. Kui eelnevalt kruupe likku ei pane, siis läheb pehmeks keetmisele veidi rohkem aega ning kindlasti oleks vaja suurendada ka puljongikogust. Nii, et .....kruubid likku:)
10. veebruar 2013
Kiire kodujuustuvaht
Kui ma lapsega ükspäev pärast pikka väsitavat tööpäeva Boheemis maandusin, siis pärast esmase nälja kustutamist otsustasime magustoiduks tellida koduse kompoti kodujuustuvahuga. Maitses täpselt nii, nagu oleks vanaemale külla sattunud - ühesõnaga võib öelda, et maitses imeliselt. Lapsele oli ka meeltmööda ning seetõttu otsustasime seda mõnusat kohevat vahtu ka kodus teha. Valmis saab see imekiiresti ning seetõttu on hea seda vahtu vahest ka ruttu valmis segada, kui äkitselt magusaisu juurde hiilib.
Seesama kodujuustuvaht on mõnusalt õhuline, parajalt kreemjas ja üks
paremaid magustoite, mis sobib nii kissellile, vahvlitorbikutesse, niisama maiustamiseks või siis hetkel päevakorras olevate küpsetiste - vastlakuklite sisse. Tegelikult, kui järele mõelda, siis tean paljusid inimesi, kes vahukoort niisama ei söö ning seetõttu ei ole ka vastlakuklid suured lemmikud. Seesama kodujuustuvaht peaks aga ideaalselt just sellistele maiustajatele sobima:)
7. veebruar 2013
Patuselt hea juustukook Domino küpsistega, mis valmib 13 minutiga
Magusasoon tundub mul ikka veel viimasel ajal kadunud olevat ning pigem pööran pilgu soolase poole. Miks ma siis üldse kooke küpsetan? Eks ikka sellepärast, et näpud lihtsalt kibelevad miskit uut ja põnevat proovima. Eriti suur rõõm on veel siis, kui kook tuleb välja üleootuste hea, mida siis ka teistega jagada saab. Täpselt nii juhtus sellesama koogiga - see Domino küpsistega juustukook tuli kreemjas, täidlane, parajalt magus ja üleüldse täpselt selline, mille võtan kindlasti oma koogimenüüsse ka edaspidiseks. Kuna juba üks koogilõik on üsnagi kõhtutäitev, siis jätkus sellest koogist ka sõpradele-tuttavatelegi ja tegelikult sain juba paar vihjet, et millal ja kus seda kooki lähiajal valmistada võin.
Niisiis on tegemist ühe äärmiselt lihtsa ja kiirelt valmiva koogiga. Mul oli justkui juustukoogi isu, kuid väga palju mässata ei soovinud. Minu rõõmuks tuli kook täpselt selline nagu ideelt soovisin. Kooki ärgitas valmistama juba üks ammu siin blogis postitatud juustukoogiretsept, mis on tuntud kui hea ja alati toimiv koogiretsept. Niisiis veidi edasi mõeldes tuligi lõpptulemusena alljärgnev koogiretsept.Veel üks oluline asi: kui küpsetamata koogid peavad tavapäraselt külmas seisma üleöö, siis selle koogi kallale võib asuda ka juba 4 tundi pärast jahedas seismist.
1. veebruar 2013
Ingveri ja sojaga marineeritud lõhe
See on üks häbematult lihtne, kuid see-eest nii maitsev retsept, kus lõhe on veidikeseks ajaks pistetud marinaadi. Seekord on marinaadis peaosalisteks soja ning ingver. Lihtne, lühike ja kiirelt valmiv retsept, mis valmis tegelikult algselt Leiburi uue toote jaoks. Nimelt tuli alles hiljuti poeriiulitele müügile Leiburi kaerasüda, mille puhul on tegemist sellise nö terviseampsuga - sisaldab see rohkelt kaerakiudu beetaglükaani, mis aitab alandada kolesoroolitaset inimese kehas (täpsemalt infot saab ka SIIN). Võin kinnitada, et tegemist on äärmiselt mõnusa palaleivaga, millel puudub üldiselt lapikleibadele omane kuivus. Minule meeldis konkreetselt sellel kaerapalal kooslus sulatatud juust ja lõhe, aga eks see maitse asi ole, kes on ikka või usku, see jäägu oma maitsemeeltele truuks.
Alljärgnevalt on pandud marinaadi üks keskmise suurusega lõhefilee, aga ilma süümepiinadeta võib koguseid suurendada, vastavalt sööjate arvule või isule.
Alljärgnevalt on pandud marinaadi üks keskmise suurusega lõhefilee, aga ilma süümepiinadeta võib koguseid suurendada, vastavalt sööjate arvule või isule.