tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post7671356574038999949..comments2024-03-28T10:03:43.352+02:00Comments on Kokkama Ragnega: Maitsev seemneleib ja suus-sulav lihaleibRagnehttp://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-39103944106018421382024-03-20T10:17:08.669+02:002024-03-20T10:17:08.669+02:00Väga tihke ja tugev ei tohi jääda. Kui lisada lisa...Väga tihke ja tugev ei tohi jääda. Kui lisada lisandeid, mis annavad n-ö niiskust (siin siis sibul ja liha), siis peab nende lisamisega ettevaatlik olema. Liialt palju neid lisades võib tulemuseks olla nätske leib. Samuti kui lisandeid lisada, siis sibul ei tohiks väga nõretada rasvast. Sama lugu ka singiga:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-55587100742242655502024-03-03T19:17:11.476+02:002024-03-03T19:17:11.476+02:00Kas lõpptainas peab jääma tihe ja tugev, et saab v...Kas lõpptainas peab jääma tihe ja tugev, et saab vormida või vedelam? Leib kipub nätskeks seest jääma ja proovinud nii ja naapidi selle taigna paksusega mängida. Tainas ilusti mullitab ja juuretis peab olema "elus". Või oleks pilti taignast enne ahju panekut?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-22194920983443243962020-11-30T09:48:59.602+02:002020-11-30T09:48:59.602+02:00Tänan, proovisin. Leotasin sama kaua kui täinas ol...Tänan, proovisin. Leotasin sama kaua kui täinas oli eelkergitusel. Esimesel korral külmas vees, teisel korral valasin peale kuuma vee. Külma veega jäid minu jaoks liiga kõvaks. Kuuma veega leotamisel tulid mõnusad terad.Liisahttps://www.blogger.com/profile/05341858581591607391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-4498850741026208892020-11-09T09:24:13.310+02:002020-11-09T09:24:13.310+02:00Tere,
Aitäh heade sõnade eest! Kahjuks ei ole is...Tere, <br /><br />Aitäh heade sõnade eest! Kahjuks ei ole ise rukki- ega kaeraterasid leivatainasse lisanud. Küll aga võib neid enne tainasse lisamist eelnevalt vees leotada. Ehk aitab see neid pehmemaks muutuda. Peale leotamist peab terad hoolikalt nõrutama, et liigset vett tainasse ei satuks:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-3166089772552448042020-11-05T18:26:18.122+02:002020-11-05T18:26:18.122+02:00Tere,
sooviks esmalt kiita su retseptikogu. Maitse...Tere,<br />sooviks esmalt kiita su retseptikogu. Maitsed on minu jaoks alati täpselt õiged olnud! Olen mitu aastat ise leiba küpsetanud ja nüüd proovisin lisada rukkiterasid. Kahjuks jäid väga kõvad leiva sees. Kas sul on kogemust rukkki või kaeraterade lisamisega leivale? Liisahttps://www.blogger.com/profile/05341858581591607391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-59217695763971269742020-04-20T10:02:44.588+03:002020-04-20T10:02:44.588+03:00Jah, Kas siis keefirit või sooja vett:)Jah, Kas siis keefirit või sooja vett:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-66316834508748618222020-04-17T12:23:58.979+03:002020-04-17T12:23:58.979+03:00Tänan. Keefir on üsna leiva sisse imbunud - kas pe...Tänan. Keefir on üsna leiva sisse imbunud - kas peaksin keefiri juurde lisama, et vedelam oleks?Kertuhttps://www.blogger.com/profile/15761936344242765133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-76546422380134364382020-04-17T12:11:39.753+03:002020-04-17T12:11:39.753+03:00Tere,
Isevalmistatud juuretise pind peaks ikka va...Tere,<br /><br />Isevalmistatud juuretise pind peaks ikka vahutama. Mul vahutab see päris tugevasti. Seega soovitan veel pisut oodata, et see ka juba vahutama hakkaks:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-47176823630675030432020-04-17T11:17:01.649+03:002020-04-17T11:17:01.649+03:00Tere. Kas peaksin isetehtud juuretisel ootama vahu...Tere. Kas peaksin isetehtud juuretisel ootama vahu tekkimist või piisab, kui kuulen mullitamist ehk käärimise protsess on alanud? Seejärel panen koos jahuga edasi käärima ja alles siis jään vahu tekkimist ootama? Ette tänades vastuse eest.Kertuhttps://www.blogger.com/profile/15761936344242765133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-28434397494995176222010-11-26T21:53:19.108+02:002010-11-26T21:53:19.108+02:00Oled leivaküpsetamispisikusse nakatunud?:) Hapukap...Oled leivaküpsetamispisikusse nakatunud?:) Hapukapsa nätskuse kohta võin niipalju öelda (lisaks küpsetamisajale), et kas hapukapsas jäi sul korralikult nõrutamata või jahu sai liiga vähe:) Teisi põhjuseid nagu eriti pole, miks leib nätske on:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-12760199841541377032010-11-26T20:40:53.948+02:002010-11-26T20:40:53.948+02:00Tegin täna jälle leiba. Juuretis eriti ei käärinud...Tegin täna jälle leiba. Juuretis eriti ei käärinud vahuga, aga sain pärast aru, et panin vist liiga vähe jahu algul. Kergitasin tainast ca 5,5h ja kolmest vormist üks kerkis hästi, teine keskmiselt ja kolmas halvasti.Tegin täna juustu-, seemne- ja jälle hapukapsa-munaga leiba. Esimesed leivad tulid vääga head. Hoopis pehmemad, kui eelmine kord. Täna tegin täpselt Ragne etteantud kellaaegadega, muidugi hapukapsa leiba ikka ei taibanud kauem hoida ahjus. Aga, kui teised tulid jube head, siis hapukapsaga leib jäi täitsa nätske. Ja pole vist toitu ka mida annaks sellega teha, või on siiski?:) Nüüd peab ikka selle sisetemperatuuri mõõtja ära osta.Maiahttp://(valikuline)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-2548350185812743722010-06-06T20:49:21.693+03:002010-06-06T20:49:21.693+03:00Üldiselt on veevann vajalik selleks, et see leiba ...Üldiselt on veevann vajalik selleks, et see leiba küpsemise ajal toidaks ehk niisutaks, selles asi ma arvan, et ei ole. Küll aga võiksin pakkuda, et põhjuseks võib olla liialt kõva taigen, vähene kergitamisaeg, ebasobivad tingimused kerkimise ajal (õhutempeatuur, tuuletõmme vms) või vähene küpsemisaeg. Ühesõnaga võib põhjuseid olla mitmeid. kas saad paremini kirjeldada, kas pärast kääritamist on juuretisel vaht peal, kas vormid on enne ahju panemist täis kerkinud ning milliste temperatuuride ja aegadega küpsetad?Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-54090084928545646832010-06-06T19:13:33.265+03:002010-06-06T19:13:33.265+03:00Minu esimene leivaküpsetamine läks väga edukalt,ag...Minu esimene leivaküpsetamine läks väga edukalt,aga paar viimast korda ei tulnud ültse välja.<br />Esimesel korral ei kasutanud veevanni,siis lugesin et võiks veevann ka ahjus olla ja nüüd siis mu leivad ei küpsenud ära,jäid seest nätsked:-( Kas võib viga selles olla?Pole muidugi rohkem leiba teinud et prooviks jälle ilma veeta.Võttis natukeseks ajaks leivateo tegemise isu ära:-)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/15673791214842874929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-59409434492696693922009-12-27T01:33:07.429+02:002009-12-27T01:33:07.429+02:00Ilusat pühadeaega Sullegi:)Ilusat pühadeaega Sullegi:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-46892287440396450692009-12-24T13:26:35.368+02:002009-12-24T13:26:35.368+02:00Aitäh, ja kauneid ja maitsvaid jõule Sulle !
Lissu...Aitäh, ja kauneid ja maitsvaid jõule Sulle !<br />LissuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-80661703500190437402009-12-24T10:11:31.544+02:002009-12-24T10:11:31.544+02:00Mul on blogis leivaõpetus kolme pätsi leiva jaoks....Mul on blogis leivaõpetus kolme pätsi leiva jaoks. Täidistega leivaretseptid on aga mõeldud 1 leivapätsi jaoks, sellepärast ongi 1/3 leivataina kogusest. Kui soovid kõik kolm leivapätsi teha ühe ja sama lisandiga, siis korruta lihtsalt retseptis olevad ained (lisandid) kolmega:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-51685803989087181262009-12-24T02:48:29.722+02:002009-12-24T02:48:29.722+02:00Mida tähendab sinu leivaretseptides kogus: 1/3 le...Mida tähendab sinu leivaretseptides kogus: 1/3 leivataignast?LGhttps://www.blogger.com/profile/08029568676401761286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-41255057235251985842009-12-15T14:53:08.064+02:002009-12-15T14:53:08.064+02:00Värske leib on üldse ainult võiga kõige parem.
P...Värske leib on üldse ainult võiga kõige parem. <br /><br />PS soovitan valmistada ise võid, siis on veel parem:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-79595791139758716262009-12-15T09:01:33.470+02:002009-12-15T09:01:33.470+02:00ma lasen leival peale ahjust välja võtmist 0,5-1 t...ma lasen leival peale ahjust välja võtmist 0,5-1 tundi rätiku all jahtuda/järelküpseda ja siis lahtilõigata ja võiga süüa on super! Nätskeks pole veel jäänud...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02153775048669345270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-57004206552789241512008-12-04T21:48:00.000+02:002008-12-04T21:48:00.000+02:00ikka soojalt lõikan lahti, leib siis pealt parajal...ikka soojalt lõikan lahti, leib siis pealt parajalt krõbe ja seest hästi pehme, nätskeks ta minul ei ole jäänud.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-35262820950604459532008-12-04T21:24:00.000+02:002008-12-04T21:24:00.000+02:00Kui kaua sina ootad, enne kui leiba sööma hakkad? ...Kui kaua sina ootad, enne kui leiba sööma hakkad? Ta ju kohe lahti lõigates on selline nätske ja polegi eriti hea. Mul tavaliselt õhtul ahjust tulnud ja hommikuni siis jahtub...<BR/>- marisAnonymousnoreply@blogger.com