tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post6763403230403657284..comments2024-03-28T21:31:45.928+02:00Comments on Kokkama Ragnega: Kodu-tehtud mustikajogurtRagnehttp://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-22603741285641615672011-09-12T20:39:40.839+03:002011-09-12T20:39:40.839+03:00Oi, kodune toorjuust on hirmus hea kraam, kahjuks ...Oi, kodune toorjuust on hirmus hea kraam, kahjuks olen vaid kaks korda seda teinud.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-32123550461528030692011-09-11T22:47:04.723+03:002011-09-11T22:47:04.723+03:00mina ka teen juba mõnda aega aeg-ajalt ise jogurti...mina ka teen juba mõnda aega aeg-ajalt ise jogurtit ja tihtilugu sellest omakorda ka toorjuustu teinud. hiljuti tegin ühe ürituse raames 3 liitrist piimast ja sain 1,34 kilo toorjuustu. see 3 liitrit maapiima maksis 1.30. kahe päeva jooksul mõned korrad mõned minutid toimetamist ja selline kogus. ise ka imestasin, eriti kui hakkasin mõtlema, et suht sama raha eest saab poest umbes 200 grammi ainult :O ise olin väga rahul ja koogid, mis õde sellest toorjuustust tegi, maitsesid ka imehead :) <br />siit blogist aga olen saanud hirmus palju inspiratsiooni, mida veel kõike vahelduse mõttes söögina tarbida. kasvõi selles samas jogurtis - no ei tule ise igasuguste tegelikult vahel täitsa lihtsate asjade peale :) suured suured tänud!<br />BirgitAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-10014811453388521552011-07-08T15:23:03.526+03:002011-07-08T15:23:03.526+03:00Oi kas tõesti mustikaid juba nii palju metsa all? ...Oi kas tõesti mustikaid juba nii palju metsa all? milline rõõm:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-73811335588675729652011-07-08T13:55:19.021+03:002011-07-08T13:55:19.021+03:00Ragne, ilmselt jogurt veidi loksus tõesti, kui ma ...Ragne, ilmselt jogurt veidi loksus tõesti, kui ma ta sooja tõstsin, aga pole hullu, sest läbi sõela lastes sai tükkidest ilusti lahti. Aga homme mul plaanis teha värskete mustikate ja banaaniga jogurtit, usun et tuleb hea :) Käisime metsas ja metsaalune oli mustikaid täis nii, et saab mustikakooke ja -magustoite lõpuks tegema hakata :DKokkamas95https://www.blogger.com/profile/08983090981438817089noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-73938034473145487892011-07-07T23:45:05.339+03:002011-07-07T23:45:05.339+03:00Rõõm kuulda, et lõpuks jogurtitegu tehtud:)
Kas l...Rõõm kuulda, et lõpuks jogurtitegu tehtud:)<br /><br />Kas loksutasid vahepeal massi, et see tükki läks?<br /><br />Minule meeldib suvel jogurtile lisada just seda, mis parasjagu aiamaalt või turult võtta on. Kohe on käes vaarikaaeg, lisaks veidike mett ja super kooslus ongi olemas. Muidugi ei ütle ma ära ka piimašokolaadi-tükkidega jogurtile, mis siis riiviga riivitud peeneks (jämedaks jäetud tükid vajuvad jogurti põhja).Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-18833155679903316822011-07-06T13:38:52.095+03:002011-07-06T13:38:52.095+03:00Nonii, lõpuks sai minulgi esimene ports jogurtit t...Nonii, lõpuks sai minulgi esimene ports jogurtit tehtud. Hommikuks oli jogurtimass küll tükki läinud, aga valasin selle läbi sõela ning sain tükkidest lahti :), siis lisasin suhkruga purustatud punaseid sõstraid ning linaseemneid ja väga maitsev jogurt oli. Plaanis järgmisena proovida mooniseemnete ja martsipaniga jogurtit aga, mis lisanditega jogurtit soovitad veel proovida?Kokkamas95https://www.blogger.com/profile/08983090981438817089noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-57668808771935014482011-01-25T09:01:19.283+02:002011-01-25T09:01:19.283+02:00Jogurtitegu on mul peaaegu iganädalane tegevus. Re...Jogurtitegu on mul peaaegu iganädalane tegevus. Retsepte pole lisanud, kuid muidugi võin neid siia kirja panna- Minu lemnmikuteks on hetkel röstitud pistaatsiapähklite ja meega, tavalise kaneeliga ja passioni viljalihaga:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-43292462716535942592011-01-24T17:19:19.508+02:002011-01-24T17:19:19.508+02:00Kas lähiajal on ka mõnda uut jogurtiretsepti oodat...Kas lähiajal on ka mõnda uut jogurtiretsepti oodata? Mis lisanditega veel oled jogurtit teinud?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-48061942036747205172010-11-15T21:39:51.448+02:002010-11-15T21:39:51.448+02:00Ega seal ausalt öeldes miskit keerulist ei olegi. ...Ega seal ausalt öeldes miskit keerulist ei olegi. Kuna kodu-tehtud jogurti konsistents on selline kreemjas, nagu suusa-jogurtilgi, siis lisasin lihtsalt piisavas koguses tumeda šokolaadi tükke:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-7850311127710580942010-11-14T14:38:20.860+02:002010-11-14T14:38:20.860+02:00Lugesin siin kommentaaridest,et oled suusajogurtit...Lugesin siin kommentaaridest,et oled suusajogurtit ka valmistanud, kas retsepti ka jagaksid? :P <br />Kas selle retsepti järgi tuleb vedel joogijogurt või selline paksem, mida oleks parem lusikaga süüa?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-62907610929138982312010-05-17T23:18:29.116+03:002010-05-17T23:18:29.116+03:00Nora - tänud kiituste eest:) Jogurti tükilisuse põ...Nora - tänud kiituste eest:) Jogurti tükilisuse põhjuse vastasid juba ise tegelikult ära. Segada ei tohi seda segu enne valmis-saamist, see ongi tükilisuse põhjuseksRagnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-21101344468657728652010-05-17T10:59:24.268+03:002010-05-17T10:59:24.268+03:00Ragne, soovin Sind südamest tänada inspiratsiooni ...Ragne, soovin Sind südamest tänada inspiratsiooni tekitava blogi eest! Olen saanud siit nii mitmeidki toredaid mõtteid ja retsepte! :)<br /><br />Eriline tänu jäätise (valmistasin Geisha šokolaadiga) ja kondenspiima valmistamisõpetuse eest.<br /><br />Tegin ka jogrutit. Tuli täitsa jogurti nägu ja maitsega (veidi mahedam kui poejogrut, aga väga hea), ent kahjuks jäi tükiline. Mis ma valesti võisin teha? Kas sel hetkel, kui lisan juuretise (kasutasin maitsestamata Actimeli), ei tohi seda piimas segada?<br /><br />Ette tänades ja kaunist kevadet soovides,<br />NoraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-77630374011024548812010-05-12T00:26:40.258+03:002010-05-12T00:26:40.258+03:00Šokolaaditükkidega jogurt on proovitud. Kasutasin ...Šokolaaditükkidega jogurt on proovitud. Kasutasin jogurtis tumedat šokolaadi ja suhkrut lisaks....väga västi maitses...Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-32978626638324922952010-05-11T19:14:37.782+03:002010-05-11T19:14:37.782+03:00Kas oled juba šokolaaditükkidega jogurtit teinud v...Kas oled juba šokolaaditükkidega jogurtit teinud või mõne teise maitsega jogurtit? Kuidas maitsesid? Praegu saaks äkki rabarberijogurtit valmistada. Nagu näiteks Farmi rabarbri-päevalilleseemne jogurt või Tere rabarberi-kaerajogurt. :DKokkamas95https://www.blogger.com/profile/08983090981438817089noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-31955680640064880602010-05-04T11:03:12.450+03:002010-05-04T11:03:12.450+03:00Olen siia kül kommentaari mingi päev kirjutanud, a...Olen siia kül kommentaari mingi päev kirjutanud, aga miskipärast pole see siia kirja saanud...<br /><br />Pille, mesi sobib maitsestamiseks väag hästi. Temperatuur on väga oluline, eriti jus tsee temperatuur, kus sa jätad selle valmima.... mida soojem seda parem.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-30207750065310880872010-05-04T09:50:42.468+03:002010-05-04T09:50:42.468+03:00Mina kasutan tavalist 2,5% list poepiima. Alguses ...Mina kasutan tavalist 2,5% list poepiima. Alguses ongi jogurt vedelam, pakemaks läheb ta minul külmkapis seistes(u. pool päeva).Aga temperatuur mängib ikka põhilist rolli.Nüüd olen teinud nii nagu Thretahlia oma blogis õpetab, et kõigepealt piima kuumutanud 80-90kraadini ja siis jahutanud u. 40ni, peale mida maitsestamata jogurt lisada. Siis katan toidukilega ja veel omakorda paksu froteerätikuga ja jätan ööseks ahju kõrvale seisma. Nii on tulnud kõige paremini välja.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-46873483272768793252010-05-01T15:02:03.856+03:002010-05-01T15:02:03.856+03:00Minu lsama probleem, mis Pillel... Juba neljas kor...Minu lsama probleem, mis Pillel... Juba neljas kord joon siin enda tehtud jogurtit. No jääb vedel. Ma ei saa aru, mis ma valesti teen. Millist piima kasutate, et saaks jogurtit, ikka sellist paksemat?Ennikehttps://www.blogger.com/profile/11847035767497078210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-1952623072153460002010-05-01T12:45:15.064+03:002010-05-01T12:45:15.064+03:00Tere. Mina proovisin ka jogurtit teha (3korda)ja j...Tere. Mina proovisin ka jogurtit teha (3korda)ja jäi liiga vedel. Pärast panin ahju , aga ikkagi oleks võinud olla paksem.Ja suhkrut panin ka omajagu palju. Ilma ei olnud üldse mingit maitset. Äkki sobib ka mesi maitsestamiseks?<br />Igatahes proovin veel!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12311402201384926165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-38954551192536021822010-04-27T22:11:54.937+03:002010-04-27T22:11:54.937+03:00Ainult maasikatega jääb jah tiba hapu, nii et ikks...Ainult maasikatega jääb jah tiba hapu, nii et ikks toormoos peaks olema. Muidugi, kui on juulis eesti maasikate aeg, siis nende maitse on nii täiuslik, et patt oleks miskit muud lisada. Praegu, aga need poes müüdavad mutantmaasikatega jääb hapuks...minu arvatesRagnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-12163250712004029392010-04-27T15:12:45.992+03:002010-04-27T15:12:45.992+03:00Mina kasutasin marju ja panin lisaks veel 3spl suh...Mina kasutasin marju ja panin lisaks veel 3spl suhkurt. Lpased ütlesid et ikka hapu aga minu jaoks oli nii paras.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-8404500456341732712010-04-27T09:59:57.297+03:002010-04-27T09:59:57.297+03:00Tere! Ma tahtsin küsida, kas sinna jogurti sisse p...Tere! Ma tahtsin küsida, kas sinna jogurti sisse peaks pigem panema maasikaid või maasikatoormoosi? Kas ainult masrjadega tehes ei jää jogurt äkki hapu? Aitäh vastuse eest!Ennikehttps://www.blogger.com/profile/11847035767497078210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-83088740813916312532010-04-26T23:24:45.980+03:002010-04-26T23:24:45.980+03:00Oi jummel, see üks mu lemmikjogurteid. Proovinud i...Oi jummel, see üks mu lemmikjogurteid. Proovinud ise ei ole, kuid kui Sa nüüd meelde tuletasid, siis peaks täiesti proovima. Pakuksin, et seal on kasutatud tumedat šokolaadi.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-13767781270626565322010-04-26T19:00:43.966+03:002010-04-26T19:00:43.966+03:00Kas sa Tere suusajogurtit (katkise šokolaadiga jog...Kas sa Tere suusajogurtit (katkise šokolaadiga jogurt) oled söönud? Kui jah, ja maitses, kas oskaksid sarnast jogurtit ka ise teha? kuna seda suusajogurtit müüakse ainult talvelKokkamas95https://www.blogger.com/profile/08983090981438817089noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-46717459019602177442010-04-23T12:27:46.749+03:002010-04-23T12:27:46.749+03:00Iga Tupperware esitleja soovitab ka kindlasti nii ...Iga Tupperware esitleja soovitab ka kindlasti nii leivatainast kui jogurtit teha plastiknõus - mind see näiteks ei veenaks ja plastiktotsikus ei ole ma nõus kumbagi tegema :)<br />Plastikul on lisaks ebatervislikkiusele veel see häda, et seda ei saa olenemata pesemisest-loputamisest kunagi nii puhtaks kui klaasi-terast-keraamikat ja seetõttu näiteks pesuvahendijäägid takistavad käärimist jne.Thredahliahttps://www.blogger.com/profile/15275313477918569026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-4726458135291382492010-04-23T12:13:21.287+03:002010-04-23T12:13:21.287+03:00Sul on Thredahlia (olen ikka selle nimega nii harj...Sul on Thredahlia (olen ikka selle nimega nii harjunud:)) õige põhjalik postitus sellel teemal.<br /><br />Aga jah, olen minagi üleläinud kohe potis kääritamisele. Tundub paremini õnnestuvat ning siis ka üks nõu vähem vaja pesta:) kusjuures aga postituses mainitud naistelehe artiklis soovitati just plastiknõud.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.com