tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post5701638147353169892..comments2024-03-28T21:31:45.928+02:00Comments on Kokkama Ragnega: Napoleoni kookRagnehttp://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comBlogger73125tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-64134523565219631632024-03-02T07:31:54.630+02:002024-03-02T07:31:54.630+02:00Huvitav!? Kas ülejäänud komponendid läksid nii nag...Huvitav!? Kas ülejäänud komponendid läksid nii nagu retseptis? Miskit ei asendanud? Kogused olid õiged? Kas või oli ikka külm?Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-9609598173147936502024-02-25T19:29:34.015+02:002024-02-25T19:29:34.015+02:00Kusjuures mul jäi ka tainas vedel, panin veits jah...Kusjuures mul jäi ka tainas vedel, panin veits jahu juurde.. eks näis, mis välja tuleb 🙂Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-4123465562415487872024-02-05T18:50:10.789+02:002024-02-05T18:50:10.789+02:00Miskid komponendid läksid siis valesti? See tainas...Miskid komponendid läksid siis valesti? See tainas ei tohi tulla vedel.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-53560060294894250012024-02-05T18:15:00.525+02:002024-02-05T18:15:00.525+02:00Mina ka alustasin selle koogi tegemisega, aga tain...Mina ka alustasin selle koogi tegemisega, aga tainas tuli kuidagi väga vedel, enne vee lisamist oli mõnus nagu plasteliin. Lisasin nüüd jahu, aga ei tea mis sellest välja tuleb😊Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-83025734293153170332024-01-16T09:55:02.327+02:002024-01-16T09:55:02.327+02:00Kui teha kahekordne kogus, siis päris suurt ahjupl...Kui teha kahekordne kogus, siis päris suurt ahjuplaati sellest ei tule. Küll aga tegelikult saab ju päris korraliku suurusega koogi:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-48504522751348374932024-01-12T14:46:29.663+02:002024-01-12T14:46:29.663+02:00Tere! Kas terve ahjuplaadi suuruse koogi tegemisek...Tere! Kas terve ahjuplaadi suuruse koogi tegemiseks piisaks kahekordsest kogusest või peaks kohe rohkem tegema?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-37971091386621533142024-01-04T10:00:10.276+02:002024-01-04T10:00:10.276+02:00Suur rõõm kuulda! Selle koogi tegemine ei ole tões...Suur rõõm kuulda! Selle koogi tegemine ei ole tõesti keeruline. Pigem tundub alguses mõte selle koogi valmistama hakkamisest jube keerukas ja aeganõudev töö. Kui aga juba alustada, siis tegelikult on Napoleini kooki väga mõnus teha!Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-2142991800315862772024-01-01T19:27:30.931+02:002024-01-01T19:27:30.931+02:00Ooo, vauu! Aplaus, kui super retsept. Tegin esimes...Ooo, vauu! Aplaus, kui super retsept. Tegin esimest korda elus Napoleoni kooki ja valisin sinu retsepti, sest olen ka varem sinu retseptikogumist toite katsetanud. Ooojaaa, ma ei pidanud taaskord pettuma. Tänan retsepti eest, tuligi õige kook välja :) Kindlasti teen tulevikus veel, sest ma üllatusin, et selle tegemine ei olegi nii keeruline, kui olin eeldanud. Mulle väga meeldivad ka need kommentaarid siin all.Janikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-11229018508217598132023-12-22T10:18:37.684+02:002023-12-22T10:18:37.684+02:00Seda on nii tore lugeda. Aitäh kirjutamast!Seda on nii tore lugeda. Aitäh kirjutamast!Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-61945975700824216302023-12-20T14:36:56.531+02:002023-12-20T14:36:56.531+02:00Väga tänulik selle retsepti eest! Olin kaua otsinu...Väga tänulik selle retsepti eest! Olin kaua otsinud retsepti, mis maitseks nagu minu vanaema tehtud Napoleon, mis otseloomulikult oli maailma parim. Kuigi vanaema ka minuga kunagi oma retsepti jagas ja isegi koos küpsetasime, et kõik ikka õigesti kirja saaks, siis aastate jooksul läks see kuhugi kaotsi ja õiget napoleoni ei saanudki teha, kuni lõpuks siia jõudsin. Nüüd olen korduvalt teinud selle retsepti järgi ja on jälle tunne, nagu sööks vanaema kooki :) Triinunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-16975985192697242322023-09-15T09:28:55.765+03:002023-09-15T09:28:55.765+03:00Üleliia kuum ei tohi olla. Pigem leige. Ma pole ae...Üleliia kuum ei tohi olla. Pigem leige. Ma pole aega võtnud, aga soovitan lasta jahtuda ca 15 minutit:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-81900313211061139382023-09-13T09:33:02.992+03:002023-09-13T09:33:02.992+03:00Kui jahtunud see suhkruga piim peab olema enne kui...Kui jahtunud see suhkruga piim peab olema enne kui võib muna-jahu segu sisse nõrutada?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-67737578489286604122023-02-26T17:24:46.703+02:002023-02-26T17:24:46.703+02:00Valmista kreem. Kuumuta potis pidevalt segades pii...Valmista kreem. Kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur. Vispelda teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala munasegu keeva piima hulka ja alanda kuumust, jätka segamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta pott tulelt. Lisa või, sega ühtlaseks ja jahuta pott külmaveevannis. Maitsesta vanillisuhkruga.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-90040626591030103302022-12-30T20:03:58.011+02:002022-12-30T20:03:58.011+02:00Tere! Suured tänud nii armsa ja põhjaliku kommenta...Tere! Suured tänud nii armsa ja põhjaliku kommentaari eest. Ka meie peres on selle koogi tegu selline oluline sündmus, sest nii tihti seda kooki ei valmista. Ja kui valmistamisele tuleb, siis ikka mõne tähtsama sündmuse puhul! Minul oli hiljuti ühe kohviku Napoleoni koogiga nukker kogemus. Koogiletis nägi välja nagu üks õige Napoleoni kook, kahjuks oli see muidugi moosiga, aga kuna nägi tõeliselt isuäratav välja, siis otsustasin moosi osas silma kinni pigistada. Minu pettumuseks oli aga see moos nii intensiivne ja väga tugeva maitsega ning oli tunne, nagu sööks mõnda tavalist kodukooki, kuhu on kuhjatud sisse hästi palju moosi. Napoleoni koogist ei olnud haisugi, isegi keedukreemi ei olnud selle moosi tõttu üldse tunda. Seega - isetehtud, on alati hästi tehtud:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-17347844238735200762022-12-30T14:59:12.434+02:002022-12-30T14:59:12.434+02:00Tere, ma olen seda reptsepti juba ikka mitu, mitu ...Tere, ma olen seda reptsepti juba ikka mitu, mitu aastat kasutanud ja võin julgesti öelda, et elu parimaid Napoleone, mida ma saanud olen. Ma olen ühtlasi ka sellest "parteist", kes peale keedukreemi, selle ausa piima ja või ja munadest tehtud kreemi siis, midagi muud lehtede vahele ei pane. Kindlasti kohe mitte moosi. Ja nii ongi kõige õigem ja parem. Meie majas on see suur sündmus kui ma selle koogiteo ette võtan, kõik limpsivad juba paljast mõttest mokki. Rääkimata kolleegidest, kellele ma ükshetk meeltesegaduse hoos seda kooki proovida viisin ja kes nüüd aeg-ajalt õiendavad, et ei tea, kus see kook siis nüüd ongi, mis sa meile proovida tõid :) :)<br />Pika jutu lühike kokkuvõte - imeline, et ma selle retsepti interneti avarustes tuhlates ja siia lehele sattudes nii umbes 5 aastat tagasi leidsin. Ja veel imelisem on, et see kook ongi see ÕIGE Napoleon. <br />Olgu, olgu, ühe asja teen ikka pisut teisiti. Suhkrut panen keedukreemi sisse vähem. Kas just poole, aga veerandi võrra kindlasti kohe. <br />Ilusat aasta lõppu ja tulgu see uus parem kui see, mis nüüd läheb. Aitäh.<br />P.S. ja keedukreem ootab hetkel taignalehtede küpsemist ;)Tiinahttps://www.blogger.com/profile/06470507416713769221noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-53105527664449907282022-11-11T15:43:27.371+02:002022-11-11T15:43:27.371+02:00:):)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-12188964371456328612022-11-10T19:29:43.209+02:002022-11-10T19:29:43.209+02:00Nii-nii tore meenutus ja tõenäoliselt ükski teine ...Nii-nii tore meenutus ja tõenäoliselt ükski teine Napoleoni kook ei pääse selle koogi ligidalegi:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-16612935916810759942022-11-10T19:28:13.225+02:002022-11-10T19:28:13.225+02:00Tere! Jah, siin on mõeldud tavalist võid. See märg...Tere! Jah, siin on mõeldud tavalist võid. See märge on retsepti juurde lisatud, sest paar küpsetajat on kasutanud soolahelvestega võid, mis samuti poodides müügil. Seetõttu on väike selgitus juures:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-40633386973748272262022-11-10T12:03:58.045+02:002022-11-10T12:03:58.045+02:00Tere, teen ka lähipäevil selle koogi ära, aga kirj...Tere, teen ka lähipäevil selle koogi ära, aga kirjas on MAGE VÕI, kas kõik võid mitte pole magedad, et ikka tuleb tavalist võid ju panna nt Eesti või jne?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-65782368642914067392022-11-03T23:14:14.621+02:002022-11-03T23:14:14.621+02:00Selle kohta võib küll öelda,et kui seda oled söönu...Selle kohta võib küll öelda,et kui seda oled söönud siis oled nagu koogi kriitik 🤣 muud ei kõlba kuskile. Proovin seda retsepti siin ja kui midagi untsu läheb siis hea meelega võtaks ühendust otse maili kauduAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-24227554155361020812022-11-02T13:11:34.238+02:002022-11-02T13:11:34.238+02:00Minu kadunud vanaema oli suur Napoleoni koogi tegi...Minu kadunud vanaema oli suur Napoleoni koogi tegija. Kook oli alati super. Sellist pole ma enam kusagilt saanud. Tõeliselt hõrk kook. Kuid tema tegi alati mustasõstra moosiga ja ka seda tuli õige kogus panna, nii et moosi maitse ei tomineeks. Kahjuks ei õnnestunud minul seda imelise koogi tegemist temalt õppida. Aga ühe korra olen ise teinud ja esimese korra kohta tuli suht ok välja.Margusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-20413480020559696392022-10-20T23:18:50.101+03:002022-10-20T23:18:50.101+03:00Issand, kui tore!!! Kusjuures, selle koogi tegijat...Issand, kui tore!!! Kusjuures, selle koogi tegijat tahaks tõepoolest üles leida. Jumal küll, kui hea see kook oli:):):)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-78623251414141860612022-10-17T16:54:35.516+03:002022-10-17T16:54:35.516+03:00Leidsin alles nüüd selle retsepti siit ja no ma õn...Leidsin alles nüüd selle retsepti siit ja no ma õnnelik,et pole ainus kes seda Võiroosi kooki jumaldas 😄😄 leiaks selle tegija üles siis telliks vist igakuu suure plaaditäie. Pidevalt ostsin 3 koogitükki koju kaasa,et üks õhtuks ja üks hommikuks ennem kooli ja kolmas kui koolist tulen.. aga.... kõik olid otsas ennem kui magama läksin 🤣🤣🤣Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-91322380897170029882020-09-29T14:49:46.600+03:002020-09-29T14:49:46.600+03:00Tere,
Mullid võivad tekkida, need võib lihtsalt h...Tere,<br /><br />Mullid võivad tekkida, need võib lihtsalt hiljem torkida katki. Väga õhukeseks rullima ei pea, selline keskmise paksusega, samas jällegist aga mitte väga paks, muidu jääb tainas nätske:)<br /><br />Jahtudes muutub paksemaks. Kreem peaks olema nii paks, et see siiski laiali ei valguks kihtide vahelt!<br /><br />Tervitan<br />RagneRagnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-66110349249516080892020-09-29T14:41:25.030+03:002020-09-29T14:41:25.030+03:00Tere,
Taigna osas siis kas see on okei, kui ahjus...Tere, <br />Taigna osas siis kas see on okei, kui ahjus tekivad taigna sisse öhumullid vôi läks midagi valesti? Ja kas taigna peab rullima väga ôhukeseks, peaaegu läbipaistvaks vôi vôib jààda selline keskmine? <br />Kreemi osas siis kas keetma peab ta ikka täitsa paksuks vôi jahtudes ta muutub ka paksemaks ehk et kas kreemi kihtidele panneks ei tohiks ta laiali valguda? Sipelgashttps://www.blogger.com/profile/13289729062083848103noreply@blogger.com