tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post3279145658270929333..comments2024-03-28T10:03:43.352+02:00Comments on Kokkama Ragnega: Kodune kiluleibRagnehttp://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-62495334046066075392011-01-13T00:41:30.991+02:002011-01-13T00:41:30.991+02:00Vürtsikilud jah. Olen pannud sellesse leiba täpsel...Vürtsikilud jah. Olen pannud sellesse leiba täpselt ühe karbi Tallinna kilusid, grammiliselt kahjuks öelda ei oska.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-11874295746910047382011-01-12T19:17:55.522+02:002011-01-12T19:17:55.522+02:00Kui palju grammides sellesse leiba kilusid oleks v...Kui palju grammides sellesse leiba kilusid oleks vaja ja kas need on vürtsikilud?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-60016250885875861852010-11-07T21:01:38.956+02:002010-11-07T21:01:38.956+02:00Ohjahh - täiesti nõus:)Ohjahh - täiesti nõus:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-17398115499504986962010-11-07T16:21:34.062+02:002010-11-07T16:21:34.062+02:00olen ka proovinud teha kiluleiba ja see oli nii he...olen ka proovinud teha kiluleiba ja see oli nii hea <br />minul kerkib leib nii 3 ja 4 h siis saan alles ahjupanna<br />oma leib on ikka nii heaKarimahttps://www.blogger.com/profile/05906845713597067677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-58865467711333079082010-08-21T10:23:52.687+03:002010-08-21T10:23:52.687+03:00Kas juba tunniga kerkivad vormid täis? Minul suvis...Kas juba tunniga kerkivad vormid täis? Minul suvisel ajal 5 tundi kerkimiseks ei kulu - küll aga umbes 3 tundi kindlasti. Talvisel ajal aga kulub kerkimiseks 5-6tundi. Üldiselt on nii, et mida kõvem tainas, seda raskemini kekivad, ii et ei usu, et saa liiga paksu taine teed:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-76260331940457798112010-08-20T17:12:17.300+03:002010-08-20T17:12:17.300+03:00Aitäh Ragne kiire vastuse eest! Veeanumat ei ole a...Aitäh Ragne kiire vastuse eest! Veeanumat ei ole ahju pannud, kuid pintseldanud olen leibasid küll. Järgmine kord proovin veeanuma ahju panemisega leibu küpsetada. Samuti kergitada üritan kauem, kuigi ma ei tea, mis nipiga leibu 5h kergitada. Mul kerkivad nad ääreni lihtsalt väga kiiresti. Kuidas Sul õnnestub kergitamine 5-6h? Mis Sa arvad, kas peaksin pisut ka vedelama taigna tegema?Annikahttp://(valikuline)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-49008749534437983132010-08-20T02:09:29.381+03:002010-08-20T02:09:29.381+03:001 tund kerkimiseks on kindlasti veidi lühike aeg. ...1 tund kerkimiseks on kindlasti veidi lühike aeg. Kas veeanuma paned küpsemiselt ikka ahju? ning küpsemise ajal pintseldad leibasid? Leivataina paksus võib ka kindlasti üks põhjustest olla. Küpsemisaeg sõltub täielikult ahjust, Minul on leivad ahjus täpselt 1 tund, kuid tean ka inimesi kes küpsetavad leibasid 2 tundi, nii et kellaaeg sõtlub ikka ahjust ning arvan et selles süü ei ole.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-82209136204860967852010-08-19T19:23:18.064+03:002010-08-19T19:23:18.064+03:00Tere Ragne!
Mul on selline mure jälle leibadega, ...Tere Ragne!<br /><br />Mul on selline mure jälle leibadega, et kui vôtan ahjust välja ja pintseldan veega ûle on leivad soojast peast täiesti normaalse kôvadusega. Kuid kui on maha jahtunud on liiga kôvaks muutunud- eriti just kûlgedelt. Kas viga on selles, et taigen on liiga tihke vôi kerkimise aeg liiga lûhike ( 1h)? Varemalt olen teinud vedelama taigna ja siis on leivad normaalse pehmusega olnud, kuid seest kippusid olema nätsked. Äkki kûpsetan neid liiga kaua 1,5 h?<br />Olen täitsa nôutu, äkki oskad mind aidata.<br /><br />Terv. AnnikaAnnikahttp://(valikuline)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-36742725787468033732010-07-06T16:26:30.379+03:002010-07-06T16:26:30.379+03:00Annika - Rätikut peale ei soovita asetada. Mina pa...Annika - Rätikut peale ei soovita asetada. Mina panen rätiku nii peale (pikem kirjeldamine läheb vast liialt segaseks), et see tainaga kokku ei puutu. <br /><br />Kerkimisest niipalju, et hetkel on ilmad nii soojad et kerkivad paari tuuniga ilusti vormid täis. Ühesõnaga niipea kui vormid täis kerkinda võid julgelt ahju pista.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-10242214194342604432010-07-06T15:19:25.947+03:002010-07-06T15:19:25.947+03:00Tere Ragne! Imetlen Sinu tehtud leibasid ja otsust...Tere Ragne! Imetlen Sinu tehtud leibasid ja otsustasin Sinu käest nõu küsida.<br />Olen algaja leivategija ja asi ei ole veel käpas, aga päris untsu pole ka nagu läinud. Nimelt kui olen pannud taigna vormidesse kerkima, siis olen pannud vormidele peale küpsetuspaberi. Kerkinud on nad ilusti, kuid siis ühel hetkel hakkab taignale peale tekkima selline kooriku moodi asi. Ja sellega seoses ei jää leib enam pealt sile vaid mügarlik. Kui olen aga pannud käteräti peale, siis on taigen kerkinud ka räti sisse. Kas üldse on hea, et kerkimise ajal on vormidel midagi peal? <br />Sa oled kirjutanud, et 6 tundi oleks ideaalne kerkimise aeg. Minul kerkivad nad ääreni juba kahe tunniga. Kas peaksin siiski veel laskma neil kerkida või on see piisav, kui juba ääreni on kerkinud? Samas taigen nagu mullitab koguaeg edasi ja ahjus olles tekivad sellised heledad mullid leivale peale. <br /> Terv. AnnikaAnnikahttp://(valikuline)noreply@blogger.com