tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post3257122625760222248..comments2024-03-28T10:03:43.352+02:00Comments on Kokkama Ragnega: Kodune koorejäätis suurte šokolaaditükkidegaRagnehttp://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-72920360392323694602012-09-07T22:38:17.431+03:002012-09-07T22:38:17.431+03:00Seda on hea kuulda, et retseptid isu tekitavad:)
...Seda on hea kuulda, et retseptid isu tekitavad:)<br /><br />Kui suured küpsisetükid jätsid? Liiga suured tükid on äkki üks põhjus.<br /><br />Teine nipp on see, et kui jäätis on sügavkülmas veidi aega olnud ning juba tahenema kergelt hakkab, siis sega lusikaga korra jäätis läbi, et põhja vajunud tükid jäätise sisse ühtlaselt jaotuks. Pane siis uuesti külma ning oota kuni jäätis on lõplikult valmis:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-76782318257239428452012-09-07T14:30:28.555+03:002012-09-07T14:30:28.555+03:00Hei! Kindlasti minu lemmik-lemmik blogi, ma ei tea...Hei! Kindlasti minu lemmik-lemmik blogi, ma ei teadnud, et selline asi võimalikki on, et reading-list täis saab, sest sinu retsepte täis, mis kõik ootavad tegemist! Olen igapäevaselt proovinud siit midagi uut..ja kõik on tulnud super hea välja! Kohvijäätis on siiani mu suur lemmik, sõbrad kiitsid et parem kui kes teab mis haagen dazs'e imekallid jäätised... :) Aga mul mure nende sokolaaditükkidega..kui küpsistega jäätist tegin, ei olnud seda..aga kuigi segan lõpus kõik ilusti läbi, siis mul vajuvad kõik shoksi tükid siiski põhja, ja söön siis poooooooosu vaniljejäätist, kuni siis lõpus põhjas jõuan oma tükkideni :( - mis nipp siin on, et ma need igalepoole ikka ühtlaselt saaksin? Aitäh!!!Eslimahhttps://www.blogger.com/profile/07634445860179828271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-86654870234791755362012-06-30T09:57:38.232+03:002012-06-30T09:57:38.232+03:00Ca 1kg jäätist saab:)Ca 1kg jäätist saab:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-42300035272746365442012-06-30T09:57:23.313+03:002012-06-30T09:57:23.313+03:00Ca 1kg jäätist saab:)Ca 1kg jäätist saab:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-50277583443936967152012-06-29T14:54:04.128+03:002012-06-29T14:54:04.128+03:00selline küsimus, et kui palju jäätist sellise rete...selline küsimus, et kui palju jäätist sellise retepti järgi tuleb?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-17466241966833226512012-04-14T19:54:43.523+03:002012-04-14T19:54:43.523+03:00Sobib loomulikult ka järgmine päev ja ülejärgmine ...Sobib loomulikult ka järgmine päev ja ülejärgmine ja päev pärast sedagi. Aga kui jäätis liiga küvas külmub, siis võta veidikeseks toatemperatuurile enne serveerimist. Ühe päevaga aga liiga kõvaks ei külmu see jäätisemass.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-10752206460143729252012-04-13T20:37:45.193+03:002012-04-13T20:37:45.193+03:00Tegin ka just jäätise valmis, kuid tekkis küsimus,...Tegin ka just jäätise valmis, kuid tekkis küsimus, et kui täne ei söö, kas siis järgmine päev on jäätis liiga kõva ? või kõlbab sama hästi ? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-39907026715803956092011-07-19T00:31:09.928+03:002011-07-19T00:31:09.928+03:00Jah, see võib veidi segadusse ajada. Alguses valmi...Jah, see võib veidi segadusse ajada. Alguses valmistasin jäätist 4 dl kogusega. Siis aga muutsin kõik jäätiseretseptid ära ning soovitan kindlasti valmistada 6 dl rõõsa koorega, nii tuleb jäätis parajalt magus:) Kondenspiima olen viimasel ajal samuti lisanud 300 g.<br /><br />Kardan, et rosinad vajuvad põhja, soovitan veidi noaga neid tükeldada, või siis lisada jäätise massile pärast paari tundi külmas seismist:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-44116004447356450182011-07-18T22:45:42.024+03:002011-07-18T22:45:42.024+03:00Et kas siis vahukoort ehk 35% rõõska koort läheb v...Et kas siis vahukoort ehk 35% rõõska koort läheb vaja 4dl või ikkagi 6dl. Kahjuks ei saa aru retsepti muutmise jutust.retseptis muudetud rõõsa koore kogus 4 dl -> 6dl. Homme on plaan teha jäätist šokolaaditükkide ja rosinatega. mida Sina arvad, et kas äkki rosin on raske ja vajub põhja? <br />LGAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-43923553409460830052010-05-24T00:02:14.289+03:002010-05-24T00:02:14.289+03:00See oleneb täiesti külmkapi võimsusest. Uuemad kül...See oleneb täiesti külmkapi võimsusest. Uuemad külmkapid külmutavad ikka päris korralikult. Endalgi on nii, et samal päeval valmistatud jäätis on hea. Järgmisel päeval aga kõvemaks külmunud, mistõttu hoian teda hästi väheke toatemperatuuril enne serveerimist.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-53166256836905355912010-05-23T18:12:55.006+03:002010-05-23T18:12:55.006+03:00Väga mõnus ja uskumatult lihtne teha. Aga kas teil...Väga mõnus ja uskumatult lihtne teha. Aga kas teil läheb ka see jäätis külmas uskumatult kõvaks? Päris palju jõudu on vaja rakendada selle kätte saamiseks.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12311402201384926165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-23236571400269838072010-04-21T00:00:39.653+03:002010-04-21T00:00:39.653+03:00kusjuures, mulle on siiamaani uskumatu, et nii lih...kusjuures, mulle on siiamaani uskumatu, et nii lihtsalt saabki jäätist teha, Kui liiga magus tundus, siis võib vahukoore kogust veelgi suurendada (alguses tegin jäätis vaid 4dl vahukoorega) või siis panna jäätisesse magusust vähendavaid komponente.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-48669343566222196822010-04-19T21:44:51.244+03:002010-04-19T21:44:51.244+03:00Proovisin ka sii Sinu jäätise ära. Kui aus olla, s...Proovisin ka sii Sinu jäätise ära. Kui aus olla, siis esialgu olin pisut skeptiline, et nii kergelt saabki jäätise valmis. Mina panin sisse tumedad piparmündi šokolaadi tükid, ootasin 6 tundi ning oligi päris jäätis valmis ning nii lihtsalt:). Minu jaoks oli see aga ka pisut liiga magus. Külalistele serveerisin erinevate puuviljadega ja väga hea oli :). Kuna see ei ole just tavaline pakkuda omatehtud jäätist, siis oli see külalistele väga meeldiv üllatus. Aitähh!Helenhttps://www.blogger.com/profile/17173037871380140718noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-65672084443492633612010-04-14T21:47:17.182+03:002010-04-14T21:47:17.182+03:00Tunnistan ausalt, et ei ole, Ükskord oli jäätisema...Tunnistan ausalt, et ei ole, Ükskord oli jäätisemasina soetamisele üsna lähedal, aga siis hakkasin selle retsepti järgi jäätist valmistama.Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-70967020406175579242010-04-14T18:13:10.883+03:002010-04-14T18:13:10.883+03:00kas sa jäätisemasinaga ka jäätist oled proovinud t...kas sa jäätisemasinaga ka jäätist oled proovinud teha?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-21881746340785973152010-04-10T09:43:35.654+03:002010-04-10T09:43:35.654+03:00Katseta loomulikult, siis leiad oma maitsele kõige...Katseta loomulikult, siis leiad oma maitsele kõige sobilikuma koosluse:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-19898938386524466092010-04-09T20:23:29.693+03:002010-04-09T20:23:29.693+03:00Tegin teist korda,seekord siis šokolaaditükkidega....Tegin teist korda,seekord siis šokolaaditükkidega. Mina kasutan enda tehtud kondenspiima (seekord õnnestus mul ka selle tegemine). Ma ei kaalu muidugi palju mul seada piima sealt tuleb aga segasin selle 600ml koorega ja šokolaaditükid sisse. Igatahes parem kui eelmine kord :) Ilmselt katsetan veel edasi ja ka erinevaid maitseid ;)kädihttps://www.blogger.com/profile/06673559004427269386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-76842694921145757412009-10-25T22:48:04.342+02:002009-10-25T22:48:04.342+02:00Nii tore:)Nii tore:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-61543235767378229172009-10-25T13:03:02.712+02:002009-10-25T13:03:02.712+02:00Meie pere ka kiidab Sinu jäätist:)Meie pere ka kiidab Sinu jäätist:)Zoozihttps://www.blogger.com/profile/01505973626622872109noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-82066724101541865812009-08-22T20:51:59.614+03:002009-08-22T20:51:59.614+03:00see idee, et rohkem jäätist tuleb mulle meeldib, T...see idee, et rohkem jäätist tuleb mulle meeldib, Teen ka järgmine kord nii...Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-64235389708974961052009-08-20T20:00:15.183+03:002009-08-20T20:00:15.183+03:00proovisin vähendada magusust vahukoore hulga duube...proovisin vähendada magusust vahukoore hulga duubeldamise kaudu. kompensatsiooniks lisasin riivit shokolaaditahvli. väga palju nämmam. ainuke jama, et nüüd on jäätist rohkem ja mahedama maitse tõttu saab korraga rohkem süüa :)<br /><br />vahukoore-kallal-norija mingu kukele. räägitakse nii, nagu on suule mõnus ja meelele mõistetav. keel, va sunnik, areneb ja kohaneb. mõni koos sellega. mõni mitte.KThttps://www.blogger.com/profile/12600724536131306798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-71028285422258872902009-08-18T22:19:33.816+03:002009-08-18T22:19:33.816+03:00See, et poes pakile midagi on kirjutatud, ei tähen...See, et poes pakile midagi on kirjutatud, ei tähenda, et see ka eesti keeles õige oleks. Normaalne oleks, kui seal olekski kirjas koor, mitte vahukoor. Sellest ajast peale, kui sellise veidra nime all koor müügile tuli, ongi hakatud asju valesti nimetama. Millegipärast me ei leia kondenspiima purgist piima, mis alles vajab kontsentreerimist.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-38580388518056519152009-08-17T16:36:55.507+03:002009-08-17T16:36:55.507+03:00Vahukoore osas on hea tähelepanek:) Paki peal ju k...Vahukoore osas on hea tähelepanek:) Paki peal ju ka kirjas vahukoor, aga tegin retsepti muudatuse, et kõigile oleks selgem asi:)<br /><br />Suhkruta kondenspiim on täiesti poodides müügil. Tunduvalt vedelam, kui suhkruga variant. Ei oska kahjuks oma kogemustest rääkida, kuidas see antud jäätiseretsepti sobida võiks. Kui aga keegi proovib, siis kommenstaarid on oodatud!Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-80518392402852651492009-08-17T14:13:23.977+03:002009-08-17T14:13:23.977+03:00Tahtsin just küsida , et huvitav kas on olemas ka ...Tahtsin just küsida , et huvitav kas on olemas ka suhkruTA kondenspiima? Nimelt mu arvamus ühtib siin eespool kõneleja Kerstiga - nati liiga magus ja praegu räägin ma hoopis mustsõstra jäätisest, sest kui mu magusahullust mees oli seda proovinud, oli ta esimene lause "on alles magus" endalegi tundus see kondenspiima magusus ja rammusus kuidagi liiga domineerima. Aga nagu Ragne ütles- eks see maitse asi ole;) ja selle üle mina ei virise, lihtsalt tekkis küsimus, et kui tahta teha nüüd ka shok.jäätist, siis kasutaks heameelega suhkruta kondenspiima varianti, sest mustsõstra jäätise puhul hapukad marjad veidikenegi leevendasid seda magusust aga antud retsepti puhul shok. ainult võimenab veelgi seda;)<br />Mekk on maitse asi;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-50104127511610951662009-08-17T13:25:32.228+03:002009-08-17T13:25:32.228+03:00Väga lihtne ja ahvatlev retsept, peab kindlasti är...Väga lihtne ja ahvatlev retsept, peab kindlasti ära proovima :) Samas ei saa ma aru norimisest vahukoore osas. Enamik meist teab, et kui retseptis on 200 ml vahukoort, siis see tähendab vahustamata koort. Ka poes on 35 või 38 %-lise koore pakil kiri VAHUkoor. Kas ta on siis pakis vahule löödud juba? Ja 10% kohvikoor on juba pakis kohvi peale valatud? Vabandan, et teemat torkisin, aga lihtsalt esimene kommentaar vahukoore teemal tundus norimisena :)Anonymousnoreply@blogger.com