tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post2809376712539640464..comments2024-03-28T21:31:45.928+02:00Comments on Kokkama Ragnega: Kodutehtud kondenspiimRagnehttp://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comBlogger163125tag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-83983063131055136272023-10-21T22:27:06.811+03:002023-10-21T22:27:06.811+03:00Tegin täna katsetusi laktoosivaba piimaga. Paljude...Tegin täna katsetusi laktoosivaba piimaga. Paljudes kuumutatud toitudes käitub see teistmoodi, kui tavaline ja ei olnud ka tänane mingi erand. Kokku keetsin keskmisel kuumusel u 3 tundi, et üldse soovitud konsistentsini jõuda. Selle käigus muutus toode muidugi üli karamelliseks, aga... Nüüd muudkui käin ja maitsen... Ei tea, kas koogi vahele üldse jagub :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-2645344492823330482023-02-14T18:34:35.919+02:002023-02-14T18:34:35.919+02:00Mina teen stevia/erytrytol seguga suhkru asemel. P...Mina teen stevia/erytrytol seguga suhkru asemel. Piima asemel vahukoor ja või, jääb veelgi karamellisem ☺️Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-91962882851373044472021-03-05T13:07:56.764+02:002021-03-05T13:07:56.764+02:00Tõsi ta on jah, Ragne! No missa teed, nostalgia on...Tõsi ta on jah, Ragne! No missa teed, nostalgia on kui pahtlilabidas mis silub ja muudab me kunagist olevikku ja see labidakene on meil kõigil tagataskus olemas. Kutsun end korrale, see siin on ikkagi toidu-, mitte psühholoogiafoorum :) Toetan siinset kogukonda ja soovin jõudu ning ilusat saabuvat naistepäeva pealekauba!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14234384869277406638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-32451034214439226912021-03-02T07:34:05.385+02:002021-03-02T07:34:05.385+02:00Tere,
Uskuge mind, selle retsepti tulemusena tule...Tere,<br /><br />Uskuge mind, selle retsepti tulemusena tuleb igati puhas ja ilma säilitusaineteta lõpptulemus. Selles ju kodutehtud toiduainete mõte ongi! Kondenspiima toon tuleneb sellest, kui kaua seda kuumutada ning selle vastu ei saa... ehk siis mida pikemalt kuumutada, seda karamellisem värv! Nii see lihtsalt on:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-46667973027233099182021-02-28T16:56:29.318+02:002021-02-28T16:56:29.318+02:00Tere. Kogu foorumit ei lugenud läbi, pool mahtu si...Tere. Kogu foorumit ei lugenud läbi, pool mahtu siiski. Andestage mu võimalikku võhiklust aga kui näen piltidelt, et kondenspiim on kollakas või karamelse värvusega, ei suuda mina küll seda õigeks kondenspiimaks kujutleda. Ei vaidle samas ka, sest foorumkond on tubli ja töökas ja hea näha, et paljudel on teda rahuldav tulemus. Kuid kas mäletab keegi selle toote etaloni, Lätis Rezekne piimakombinaadi toodangut? Vaat see oli naturaalne ja õilis toode! Asi oli isegi nii, et samal ajal toodeti kondenspiima ka mõneski muus SSSR-i linnas aga need ei küündinud Rezekne maitseni. Ise järgi proovitud. Praegusel ajal iga mats kleebib vastava sinivalge etiketi peale ja turustab oma toodangut nagu õige mees kuid lugege koostisainete kohta, võtab võdisema. Täpselt samasugune protsess käib kaasajal Vana Tallinnaga, millest on järele jäänud hale vari. Miks ei võiks kaasajal toota nn eliittootena kunagise õige ja naturaalse retseptuuri põhjal täpselt valmistatud gurmeetoodangut, olgu siis väheses koguses ja kosmilise hinnaga küll, aga tarbijale oleks vähemalt võimalus antud. Võib väita, et oh ja ah, retseptid on kadunud ja mis veel, aga nii või teisiti on ka see probleem kuskil raha taga kinni, nagu kõik võimalused me elus.<br /> Jõudu teile, tublid vaaritajad! Tegelikult olen läbini optimist, aga näe, sain ikkagi ära torgata :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14234384869277406638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-4538925658728096212020-08-22T22:33:32.013+03:002020-08-22T22:33:32.013+03:00Oi, väga äge ja kasulik soovitus! Tänud! See on ki...Oi, väga äge ja kasulik soovitus! Tänud! See on kindlasti abiks neile, kel see õnnestuda ei taha:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-26511192615042631052020-08-22T18:15:41.748+03:002020-08-22T18:15:41.748+03:00Vaatasin kommentaaridest, et osadel see lihtne ret...Vaatasin kommentaaridest, et osadel see lihtne retsept ikkagi ei taha õnnestuda, kuigi kõik juhised täpselt järgitud. <br />Nüüd hiljuti ühest venekeelsest kokandusblogist leidsin aga sellise nõuande, mis justkui tagab 100% selle va сгущёнка õnnestumise:<br />nimelt tuleks piimasuhkrut keeta võimalikult laia põhjaga nõus, et kogu piim võimalikult suurel pinnal korraga kuumeneks. Antud blogija keetis oma maguspiima lausa laias (pesu)kausis. <br /><br />Ise võtsin ette 2 liitrit tavalist poepiima + 225g suhkrut portsule (kokku 450g). Ehk siis ikkagi vähendasin suhkru kogust. Keedunõuks kõige pirakama 10l-se poti.<br />Segada tuli kõige rohkem alguses ja lõpus ning tõesti podisemistemperatuuri lõpus ka vähendada. Et ei kõrbeks liiga pruuniks ega tekiks koorikut või tükke. 2l kees mul 2 tundi. <br />No tuli ikka ülimõnus kreemja konsistentsiga kögla.<br /><br />Ühesõnaga ehk see keedunõu suuruse valik võiks kedagi seni kondenspiimaga ebaõnnestujat ergutada veel kord ikka katsetama.<br />: ) Joosunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-31465911912041566662019-05-02T23:15:17.847+03:002019-05-02T23:15:17.847+03:00Õnnestub! Järgi proovitud ning pistetud see idee k...Õnnestub! Järgi proovitud ning pistetud see idee ka minu paleo raamatusse. Samuti leiab retsepti siit: https://toidutare.ohtuleht.ee/935478/paleokondenspiimRagnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-35628378074595825242019-04-29T10:30:54.243+03:002019-04-29T10:30:54.243+03:00Ei tea, kuidas antud segu kookospalmisuhkruga õnne...Ei tea, kuidas antud segu kookospalmisuhkruga õnnestuks?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12794341923222843753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-50783044836763590292018-03-16T15:18:43.038+02:002018-03-16T15:18:43.038+02:00Kahjuks suhkruasendajaga see kondenspiimaretsept e...Kahjuks suhkruasendajaga see kondenspiimaretsept ei õnnestu:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-33009044423075092852018-03-15T21:06:58.788+02:002018-03-15T21:06:58.788+02:00Kas suhkruasendajaga tuleks ka välha? Nimelt ma ei...Kas suhkruasendajaga tuleks ka välha? Nimelt ma ei söö suhkurt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-1952164024187417662017-06-28T23:26:37.882+03:002017-06-28T23:26:37.882+03:00Proovi alguses 40ga jah, kuid kui tundub, et liial...Proovi alguses 40ga jah, kuid kui tundub, et liialt kuum, siis madalda kindlasti kuumust;)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-34036563349151559642017-06-28T11:40:15.579+03:002017-06-28T11:40:15.579+03:00Mul on pliidi kraadid 10-90 kas umbes teha 40 kraa...Mul on pliidi kraadid 10-90 kas umbes teha 40 kraadi peal<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06026977429959788440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-45264881632572918482017-06-27T23:08:15.267+03:002017-06-27T23:08:15.267+03:00Kondenspiima tuleb valmistada võimalikult madalal ...Kondenspiima tuleb valmistada võimalikult madalal kuumusel. Nii on kindel, et miskit põhja ei kõrbe:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-88391720270221079462017-06-27T20:04:44.152+03:002017-06-27T20:04:44.152+03:00Kas see põhja ei kõrbe kui hakkad tegema nt:90kraa...Kas see põhja ei kõrbe kui hakkad tegema nt:90kraadi peal<br /><br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06026977429959788440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-62032732987886036952016-08-04T22:07:05.434+03:002016-08-04T22:07:05.434+03:00Ja, loomulikult. Täispiim on veelgi parem:)Ja, loomulikult. Täispiim on veelgi parem:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-33633422929059526822016-08-04T15:44:02.210+03:002016-08-04T15:44:02.210+03:00kas täispiimaga saab ka teha?
kas täispiimaga saab ka teha?<br />Cookinghttps://www.blogger.com/profile/08926044320632114902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-80099906466263759912013-07-21T17:15:52.415+03:002013-07-21T17:15:52.415+03:00Edu! ;)Edu! ;)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-74235387647788883712013-07-20T10:55:41.406+03:002013-07-20T10:55:41.406+03:00Kuumus oli mul 3 (kokku on 6 astet). Kuumutasin um...Kuumus oli mul 3 (kokku on 6 astet). Kuumutasin umbes 1,5 tundi.<br />Aga ma proovin nüüd uuesti. Valin kuumuseastmeks 2 ja proovin värvi järgi aru saada, millal valmis.. Loodan, et kolmas kord õnnestub :)Sandrahttps://www.blogger.com/profile/05987036802106725847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-71097735343342461282013-07-18T23:23:07.053+03:002013-07-18T23:23:07.053+03:00Ma kardan, et kuumus on liiga kõrge. Kui kaua Sa t...Ma kardan, et kuumus on liiga kõrge. Kui kaua Sa teda pliidil kuumutad?Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-21217070259010284072013-07-18T23:16:22.630+03:002013-07-18T23:16:22.630+03:00Tegin nüüd teist korda ka..lihtsalt hing ei andnud...Tegin nüüd teist korda ka..lihtsalt hing ei andnud rahu, et esimesel korral ei õnnestunud. Kahjuks teisel korral ka mitte :S Ma ei tea miks, aga mul kaob valge värv ära ja siis on selline karamelliselt pruun... Ei tea kas keedan liiga madalal või liiga kõrgel temperatuuril? Tahaks ikka veel teha ja nii et õnnestuks, aga ei julge enam väga katsetada.. kurvaks teeb, et välja ei tule :(Sandrahttps://www.blogger.com/profile/05987036802106725847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-3427671750606714662013-07-18T22:57:13.859+03:002013-07-18T22:57:13.859+03:00Sinu eelmisele küsimusele, et kaas on osaliselt pe...Sinu eelmisele küsimusele, et kaas on osaliselt peal. Segu peab kergelt podisema. Kui sul on pliidil 4 kuumusastet, siis kasutaksin pigem number 2 kuumust. <br /><br />Kui juba iiris tuli, siis on liialt kaua asi pliidil olnud jah. Segu peab pigem ikka vedelam olema, kuid siiski juba paksem. Muidugi peab meeles pidama seda, et tahenedes see pakseneb veidi. Värvuse järgi saab ka vaadata - selline kreemjas:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-83460035296239231982013-07-18T20:07:57.412+03:002013-07-18T20:07:57.412+03:00Tegin just seda kondentspiima, aga keetsin vist li...Tegin just seda kondentspiima, aga keetsin vist liiga kaua..mul tuli selline iiris...jahtudes läks väga kõvaks. Ei taibanud ära, et õigel ajal tulelt ära võtta. Kui vedel see segu peaks olema, kui ma ta tulelt ära võtan??Sandrahttps://www.blogger.com/profile/05987036802106725847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-84075693812067246692013-07-18T18:52:35.730+03:002013-07-18T18:52:35.730+03:00Mul on selline küsimus, et kas keemise ajal peab k...Mul on selline küsimus, et kas keemise ajal peab kaas ka poti peal olema? Ja kui jah, siis kas täielikult või osaliselt?<br />Samuti tahaks teada, kas elektripliidi 3 kuumuse juures on normaalne seda keeta? Või peaks kasutama 4.kuumuseastet?Sandrahttps://www.blogger.com/profile/05987036802106725847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3497942188453036311.post-44195074667483225462013-07-01T22:18:37.906+03:002013-07-01T22:18:37.906+03:00Minul kahjuks leivamasinaga kogemused puuduvad, se...Minul kahjuks leivamasinaga kogemused puuduvad, seega ei oska kaasa rääkida. Küll aga jutu järgi tundub mulle juskui ideaalne moodus kondenspiima keetmiseks. Kindlasti soovitan proovida:)Ragnehttps://www.blogger.com/profile/15750107011839696284noreply@blogger.com